van der Horst

24H Spa: Nabeschouwing ProSpeed Competition

De editie 2013 van de 24 Uur van Spa kondigde zich zwaar en spannend aan en de editie van dit seizoen hield woord. Zowel de specialisten, als de pers en het publiek hebben zich kunnen opwarmen aan een heel mooie race, met drie fabrieksteams op het podium. Aanwezig met drie Porsche 911 GT3, wist het Belgische ProSpeed Competition met twee wagens de finishlijn te halen. Marc Hennerici, Xavier Maassen en Maxime Soulet reden met hun Porsche 911 GT3-R #75 naar de top 10. Didier Grandjean, Carl Rosenblad, Martin Rich en Mathijs Harkema werden dan weer zesde in de categorie ‘Gentleman Trophy’. Jammer genoeg was er geen geluk voor de wagen met startnummer… #911 van Marco Holzer, Nick Tandy en Marco Mapelli die, vanwege meerdere technische problemen als 35ste over de meet kwamen.
  • Dreamdrive
De race zou open worden en dat werd het ook. De strijd vooraan was intens en de verschillen tussen de toppers amper groter dan één ronde. De race was ook open, met vooraan drie verschillende merken op het podium. Ook was de proef weer eens bijzonder zwaar, want amper 35 wagens op 65 starters werden uiteindelijk geklasseerd. De editie 2013 van de Total 24 Hours of Spa was een groot autosportfeest en het is het hoogtepunt van de Blancpain Endurance Series.

9th overall - Xavier Maassen (NDL – Rijder - Porsche 911 GT3-R #75 - Pro Cup)
“Ik ben best tevreden met het resultaat, want het was een loodzware editie. Er was de hitte, het beheer van de banden en het harde en intense werk achter het stuur. Jammer genoeg waren er de brand aan boord van de wagen en een lekke band die ons enkele ronden hebben gekost. Nu goed, dat is de realiteit van de wedstrijd en je kan dat niet veranderen. De winnende wagen is de enige van de 65 die geen enkel probleem gekend heeft.”

6th Gentlemen Trophy – Didier Grandjean (B – Rijder - Porsche 911 GT3 Cup #48)
“Tegenover een concurrentie die beschikt over wagens die moderne GT3’s zijn, was onze ambitie om een podium in de klasse te behalen. We waren op goede weg, want zondagochtend lagen we vierde. De Porsche 911 GT3 Cup is een ongelofelijke wagen, maar jammer genoeg werd onze opmars gestuit door een elektrische kabel die gebroken was. Jammer genoeg zat de kabel wel nog vast in het huis van de bedrading en heeft het even geduurd alvorens het euvel werd gevonden. Onze uitdaging was niet onmogelijk en samen met Carl, Martin en Mathijs, zijn we er heel dicht bij geweest.”

Rudi Penders (ProSpeed Competition Team Principal)
“Het weekend van de #911 startte niet zoals verhoopt. De motor liep warm tijdens de parade en dus hebben we preventief de krachtbron vervangen. Enkele uren later kregen we weer hoop dankzij Nick Tandy, die een plek op de tweede startrij behaalde tijdens de kwalificaties. Jammer genoeg konden we er niet lang van genieten, want bij de start ging er een wagen rond voor onze auto en Nick moest die bolide ontwijken. Hierdoor raakte hij een andere deelnemer, waarbij de bekabeling van de wagen en de koeling geraakt werden, twee elementaire onderdelen van de auto. De rest van de race hebben we de
gevolgen gekend van dit incident".  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons