van der Horst

24H Spa: Pole voor Longin-Kumpen-Makelberge in Audi R8 LMS van PK Carsport

PK Carsport - Audi R8 LMS
PK Carsport - Audi R8 LMS
De kwalificatie van de BRCC Endurance werd deze morgen verreden op een doorweekte piste en daarin bleek de PK Carsport – Audi R8 LMS van het trio Longin - Kumpen - Makelberge het snelst onderweg. Het pakte de pole voor de Aston Martin van Verbergt-Redant-Dupont die op papier toch over een snellere wagen beschikt.
  • Dreamdrive
Koen Wauters loodste de MExT-Porsche naar een schitterende derde chrono algemeen en was uiteraard  ook de snelste in de Klasse GT Cup. Wauters rijdt dit weekend alleen gezien zijn vaste co Van Elslander wegens professionele reden verstek moest geven. Koen was meer dan een volle seconde sneller dan de ProSpeed-Porsche (GT Pro) van Bouvy, Coens en Grandjean die momenteel aan de leiding staat in het algemeen klassement.

Nog een verrassende vijfde chrono en tweede in de GT Cup was er voor Olivier Van Oost die samen met Vandierendonck voor de eerste maal aan de start komen met een Ferrari 458 Challenge. Van Oost was 3/10 sec. sneller dan de Porsche Supercup van Belgium Racing met Derdaele-Mattheus-Heyer die moet starten vanop de zesde startplaats. Gezien hun tweede plaats algemeen en de leiding in GT Cup nam het Limburgse team weinig risico’s en klokte de derde chrono in de Klasse.

Van Glabeke-Jonckheere (Porsche GT Cup), Bovy-Schmetz (GC 10 V8 SPE), de broers Thiers (Ferrari 458 Challenge GT Cup) en Duncan Huysman met zijn Camaro GT4 en eerste chrono in Dutch GT sloten de top 10 of de eerste vijf startrijen af van het 42-koppig startveld.

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Racing Car Championship op vrijdag 26 juli 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons