van der Horst

24H Spa: Quotes uit het Audi-kamp

Audi R8 LMS ultra #2 - André Lotterer/Christopher Mies/Frank Stippler
Audi R8 LMS ultra #2 - André Lotterer/Christopher Mies/Frank Stippler
Uitspraken door de verantwoordelijken Dr. Wolfgang Ullrich, Hoofd van Audi Motorsport: “Ook dit jaar wordt Spa de meest indrukwekkende race voor GT3-wagens die je je kan voorstellen. Dit concept blijkt aan te slaan. Na de twee overwinningen die wij er boekten is het nu aan onze teams om een goed resultaat te behalen voor Audi. Wij ondersteunen hen met enkele fabriekspiloten die het fijn vinden om aan deze race deel te nemen. Het wordt ongetwijfeld een spannende maar ook moeilijke wedstrijd.” Romolo Liebchen, Hoofd van Audi Sport customer racing: “Na twee opeenvolgende zeges, wil Audi Sport customer racing zijn klanten bijstaan in de strijd om een derde zege in Spa. De eerste drie wedstrijden van de Blancpain Endurance Series hebben aangetoond hoe groot deze uitdaging wel is. Tot dusver hebben drie verschillende merken gewonnen,maar daar was Audi nog niet bij. De R8 LMS ultra zal het moeten doen met een luchtinlaat die beduidend kleiner is dan die van vorig jaar. Dus, onze klanten zullen moeten proberen dit nadeel te compenseren met een goede strategie, de kort mogelijkste pitstops en foutloze stints. Het wordt een grote uitdaging.”
  • LTF
Enkele uitspraken van piloten van elk team

René Rast, Audi R8 LMS ultra #1 (Belgian Audi Club Team WRT)
“Na mijn zege in Spa vorig jaar, is het vanzelfsprekend fijn terug te keren naar Spa.  Wel is de opzet een beetje anders aangezien ik nu deel uitmaak van het Belgian Audi Club Team WRT, dat twee jaar geleden won.  Met Stéphane Ortelli en Laurens Vanthoor heb ik ook twee andere ploegmaats.  Tijdens de eerste drie manches van de Blancpain Endurance Series hebben we kunnen vaststellen dat de lat wel erg hoog ligt dit jaar.  Uiteraard gaan we voor een goed resultaat.  Spa is de belangrijkste uithoudingsrace voor GT3’s en we willen na afloop hoger staan dan de zesde plaats die we op dit ogenblik bekleden in de tussenstand,.”

André Lotterer, Audi R8 LMS ultra #2 (Belgian Audi Club Team WRT)
“Spa is mijn thuiscircuit want ik ben opgegroeid in België.  Dat is een van de redenen waarom ik blij ben met het Belgische WRT van Vincent Vosse te kunnen deelnemen.  En er dit jaar terugkeren met een Audi R8 LMS ultra is schitterend.  Vorig jaar waren we heel snel maar we kenden geen geluk toen een concurrent op onze wagen inreed.  Zo verloren we 12 ronden zonder dat we er iets konden aan doen.  Met Frank Stippler en Christopher Mies heb ik twee sterke ploegmaats die al heel wat overwinningen boekten met de R8.  We gaan zeker en vast voor een goed klassement.”

Christopher Haase, Audi R8 LMS ultra #6 (Phoenix Racing)
“De sfeer in Spa is ronduit schitterend.  Het is de grootste GT3-race in de wereld en is iets speciaal op zich.  Er is het niet alleen het indrukwekkende deelnemersveld maar bijvoorbeeld ook het vuurwerk om middernacht dat je heel goed kan zien in de cockpit van de wagen.  Het is een omloop van wereldklasse, het weer blijft er steeds verrassend en men verwacht meer dan 70 wagens op de startgrid.  Ik geloof dat het dit jaar wel eens heel moeilijk zou kunnen worden.”

Mattias Ekström, Audi R8 LMS ultra #13 (Belgian Audi Club Team WRT)
“In 2011 wonnen we de 24 Uren van Spa met WRT, een overwinning die heel wat betekent in mijn carrière.  Dit keer rijd ik samen met Edward Sandström, die ik al erg lang ken, en met Marcel Fässler.  De R8 LMS ultra is een uitstekende wagen en met het Belgian Audi Club Team WRT kan ik rekenen op een topteam.  Alle ingrediënten zijn dit jaar aanwezig om mee te strijden voor de overwinning.”

Markus Winkelhock, Audi R8 LMS ultra #16 (Phoenix Racing)
“Ik moet toegeven dat ik benieuwd ben naar de race want ik startte nooit eerder in de 24 Uren van Spa.  Mijn twee Belgische ploegmaats daarentegen hebben in hun loopbaan al heel wat rondjes afgelegd op dit circuit.  Tijdens de testdag verliep alles positief en Phoenix Racing is, zoals altijd, perfect voorbereid.  Zelf heb ik mijn training voor deze uithoudingsrace opgevoerd met fietsen en lopen.  Om aan de hitte te wennen, heb ik heel wat tijd doorgebracht in de sauna.

Rahel Frey, Audi R8 LMS ultra #0 (Belgian Audi Club Team WRT)
In een uithoudingsrace heb je een zeer betrouwbare wagen nodig en dat is de R8 LMS ultra zeker en vast.  Ook wat het besturen van de wagen betreft, moet alles perfect zijn en gelukkig vullen ikzelf, Matt Halliday en Niki Mayr-Melnhof elkaar goed aan.  Bovendien is WRT een topteam.  Zelf neem ik voor de derde maal deel aan een 24-uren race.  In Le Mans kwam ik enkele jaren geleden aan de start met een privé team, maar we moesten de strijd al snel staken.  Twee maanden geleden reed ik op de Nürburgring met de Audi race experience maar de race werd gedurende negen uren onderbroken.  In Spa, hoop ik eindelijk eens tot het einde te kunnen rijden.

Mark Patterson, Audi R8 LMS ultra #125 (United Autosports)
“Ik ben ervan overtuigd dat onze Audi R8 moet kunnen eindigen op een podiumplaats in de Pro-Am categorie.  Ik rijd al voor United Autosports sinds het team werd opgericht, begin 2010, en stond al op de startgrid in Spa, Daytona, Abu Dhabi en Bathurst.  Ik voel me ook erg op mijn gemak binnen het team.  Spa is het mooiste circuit ter wereld met bochten zoals Eau Rouge, Pouhon, Stavelot en Blanchimont.”

Audi Press



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons