van der Horst

24H Spa: Alex Zanardi: "Dit stond bovenaan mijn verlanglijstje"

Alex Zanardi
Alex Zanardi
Alex Zanardi bleef na zijn zware ongeval in 2001 op de Lausitzring, waarin hij zijn beide benen verloor, niet bij de pakken zitten. Hij reed enkele jaren nadien al WTCC in een BMW en kwam vorig jaar nog aan de start in de Blancpain Sprint Series ook al voor BMW. Voor autosport.be maakte de sympathieke Italiaan kort voor de race met plezier tijd vrij voor een babbel.
  • De Swert Opticiens
Bruno Spengler - Alex Zanardi - Timo Glock
Bruno Spengler - Alex Zanardi - Timo Glock
"Het voelt echt goed aan hier te zijn, ik hou, net als vele andere piloten, erg veel van dit circuit. Om deze wedstrijd af te werken in optimale omstandigheden met mijn twee fantastische teamgenoten Bruno Spengler en Timo Glock is geweldig. De 24 Hours of Spa kan ik na dit weekend van mijn verlanglijstje schrappen, "another box ticked" zoals men in het Engels zegt. Bruno gaat straks de start nemen terwijl ik de tweede stint voor mijn rekening zal nemen."

ROAL Motorsport BMW Z4 GT3
ROAL Motorsport BMW Z4 GT3
"Het moeilijkste voor mij aan deze etmaalrace zal het fysieke aspect worden. Tijdens een ronde Spa moet er veel geremd worden, ik rem met mijn rechterbovenbeen en zal daarop tot 100kg druk moeten uitoefenen. Ik heb goed getraind maar dan nog zal het een moeilijke opgave worden. De 24 Hours of Spa is voor mij 100 keer moeilijker dan bijvoorbeeld de Indy 500, waar zeer weinig geremd moet worden. Die wedstrijd wil ik trouwens ook ooit nog eens afwerken!"

Alex Zanardi - Timo Glock - Bruno Spengler
Alex Zanardi - Timo Glock - Bruno Spengler
"Een ander aspect hier is het rijden in het donker, ik was tijdens de nachtkwalificatie echt bijzonder verrast hoe moeilijk dit was. Je moet echt referentiepunten zoeken om te weten wanneer er geremd moet worden, maar in het donker zie je 90% van die dingen gewoon niet! Ik vind de verplichte 2 ronden in het donker trouwens niet voldoende, ik heb er nu 7 ronden in het duister opzitten en dat is al wat beter. Maar in de race zal ik 's nachts almaar sneller worden."

Foto's: Arne Simons & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 25 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons