van der Horst

24H Spa: Christoff Corten na twee jaar terug aan de start

Steve Vanbellingen - Ward Sluys - Armand Fumal - Christoff Corten
Steve Vanbellingen - Ward Sluys - Armand Fumal - Christoff Corten
Christoff Corten zal voor het eerst in drie jaar terug aan de start staan van de 24 Hours of Spa. Corten kwam in het verleden telkens uit op een Porsche, maar verandert nu het geweer van schouder. De Tienenaar opteert ditmaal namelijk voor een Ferrari 458 Italia GT3 uit de stal van Sport Garage en krijgt de Fransmannen Denis Amon en Marc Guillot naast zich in de Am-Ferrari #16. De zusterwagen van het Franse team, uitkomend in de Pro-Am Cup, heeft voorlopig een volledig Franse bezetting met Gilles Vannelet, Enzo Guibbert en Arno Santamato.
ARC Bratislava - Porsche 911 GT3-R
ARC Bratislava - Porsche 911 GT3-R
Corten kijkt uit naar de Ardeense etmaalrace, al weet hij ondertussen dat het geenszins een eenvoudige race is. "In 2011 wonnen we de Gentlemen-klasse nog met een Porsche 997 GT3 Cup. Het jaar nadien schakelde ik over op de Porsche 991 GT3-R van ARC Bratislava, maar vielen we uit met technische problemen. Dit jaar zijn de ambities hoog en willen we voluit voor de zege in de klasse gaan met een Ferrari, maar de concurrentie is niet min. Ik denk dat we een zeer homogeen team hebben met goede piloten; ik ben dan wel de enige Silver-rijder, maar de andere piloten zijn ook héél snel."

Foto's: Martijn Wouters & Circuit Zolder pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Endurance op maandag 20 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons