van der Horst

24H Spa: Frédéric Vervisch: "Dromen van een zitje als fabriekspiloot"

Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
Eén van de Belgen aan de start van de 24 Hours of Spa dit weekend is Frédéric Vervisch, die in 2008 nog zowel de Aziatische als de Duitse Formule 3-titel binnenhaalde. Komend uit de eenzitterij is hij één van de vele talentvolle piloten die intussen de overstap maakte richting de GT-racerij. Autosport.be sprak in de aanloop naar de wedstrijd met de Kortrijkzaan over zijn ambities.
Frédéric, met welke verwachtingen ga je naar de etmaalrace op eigen bodem?

Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
"Wel de eerste verwachting is uiteraard dat we de wedstrijd kunnen uitrijden, ik heb er vertrouwen in dat we met onze Audi voldoende betrouwbaarheid hebben om daarin te slagen. Ondanks de komst van de nieuwe Audi bij WRT en Phoenix Racing is onze oude R8 zeker ook nog competitief. Dit weekend is mijn derde 24 Hours of Spa, het gaat er in dit soort wedstrijd om constant te zijn en vooral vloeiend door het verkeer te rijden. Als zowel ikzelf als mijn teamgenoten Filipe Salaquarda en Marco Bonanomi daarin slagen kunnen we zeker een goed resultaat neerzetten."

Je werd al kampioen in de Formule 3, je won ook in Superleague Formula en we zagen je tevens aan het werk in de Formule Renault 3.5. Momenteel leg je jezelf toe op de GT-racerij, is dat een bewuste keuze?

Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
"Wel het feit is dat ik van racen probeer mijn beroep te maken en dan diende die switch naar de GT's zich aan. Ik heb echt enorm veel plezier in het koersen met een GT, maar de deur naar de eenzitterij blijft altijd open staan. Tegenwoordig heb je heel wat snelle piloten die de overstap doen en het wordt almaar moeilijker nog ergens een betaald zitje te krijgen. Anderzijds zorgt die evolutie er ook voor dat het niveau in een kampioenschap als de Blancpain Endurance Series ook omhoog gaat, het is een erg competitieve serie."

Indertijd nam je de handschoen op tegen Laurens Vanthoor in de Duitse Formule 3. Jij won de titel in 2008, Laurens een jaar later. Hij maakt nu kans op een zitje bij Audi in LMP1, het is niet hetzelfde als eenzitterij maar is zoiets voor jou ook een optie?

Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
"Dat is heel zeker iets wat we bekijken, maar voor zoiets is de verbintenis met een constructeur erg belangrijk. Ik droom van een zitje als fabrieksrijder maar zoiets is niet zo evident. In de GT-racerij is het veel moeilijker dan in de eenzitters om als individu op te vallen, dus ik hoop dat er toch teambazen en andere invloedrijke mensen in de paddock mijn individuele prestaties in het oog houden. Ik weet zelf eigenlijk niet goed of velen dat doen, mocht dat zo zijn is een fabriekszitje op termijn misschien niet uit te sluiten. Het zou echt fantastisch zijn, die piloten hebben ondermeer de mogelijkheid om tot hun veertigste te racen. Als de kans zich voordoet zal ik ze met beide handen grijpen, dat is zeker!"

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 25 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons