van der Horst

24H Spa: Glock en Spengler teamgenoten van Zanardi

Zanardi - Glock - Spengler
Zanardi - Glock - Spengler
Alex Zanardi kent zijn teamgenoten voor de 24 uren van Spa. Timo Glock en Bruno Spengler zullen de Italiaan bijstaan bij zijn nieuwste uitdaging; een etmaalrace afwerken. Dat betekent dat Zanardi voor het eerste sinds zijn horror crash van 2001 een wagen zal delen met andere rijders. Ingenieurs van BMW Motorsport zijn daartoe reeds enkel maanden bezig om een Z4 GT3 verder aan te passen, zodanig dat zowel Zanardi als beide DTM-rijders het uiterste uit de wagen kunnen halen, maar onderling ook snel een rijderswissel kunnen uitvoeren.
  • Curbstone
503ed05b62d7a9f3111acf07990528140ac4a9cc.jpg
Het trio komt uiteraard in actie in de sterk bezette Pro Cup en de bolide zal worden ingezet door ROAL Motorsport, het team waarmee Zanardi vorig seizoen de Blancpain Sprint Series afwerkte. Als voorbereiding staat ook de manche op Paul Ricard op het programma, een race die dit jaar over 1000km wordt verreden en wederom zal finishen in het donker. Enkele dagen later tekent men uiteraard ook present op de testdag voor de 24 uren van Spa.

Foto's: BMW en Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op vrijdag 24 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons