van der Horst

24H Spa: GRT wisselt motor op beide Lamborghini Huracán's

GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
Het Grasser Racing Team heeft de motoren op beide Lamborghini Huracán's gewisseld in de aanloop naar de start van de 24 Hours of Spa. De motorwissel heeft evenwel niets te maken met de balans problemen van eerder deze week. Tijdens de kwalificaties gebruikte men de motor van in Paul Ricard, maar die krachtbron presteerde niet op hetzelfde niveau als tijdens de testdag. Voor de Ardeense etmaalrace zelf wil men een maximale betrouwbaarheid en performantie, waardoor een motorwissel een logische stap was.
"Het snelheidsverschil op de rechte lijnen ten opzichte van de testdag was om een tot dusver onverklaarbare reden zeer groot; ongeveer 14km/h. Daarom hebben we besloten om te motoren te vervangen en we denken dat het probleem nu verholpen zou moeten zijn", vertelt GRT-teamverantwoordelijke Gernot Grasser.

Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
"We gebruikten de nieuwe motor in de trainingen en dan bouwden we voor de kwalificaties de motoren van Paul Ricard in. Nu gebruiken we opnieuw de andere motor. Dit betekent wel dat we van achteraan de grid of uit de pits zullen starten, maar dit is veiliger bij de start", licht Leonardo Galante, technisch verantwoordelijke bij Lamborghini toe.

Ook de problemen met set-up waarmee de Italiaanse stieren reeds de ganse week kampen, lijken verholpen. "De wagen ligt (vandaag nvdr.) tot nu toe goed, we staan niet meer achteraan het veld dus dat is daar ook een bewijs voor; we staan niet meer 40-45e. Ik hoop straks op regen, want onze set-up is zeer goed in natte omstandigheden, langs de andere kant is het op het droge iets veiliger qua rijden. Of we straks uit de pitlane of van achteraan de grid starten, weten we nog niet, dat zullen we in de komende uren bepalen.

Foto's: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op zaterdag 25 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons