van der Horst

24H Spa: Merken pronken in de paddock met laatste nieuwe GT3 modellen

BMW M6 GT3
BMW M6 GT3
De GT3-markt floreert zoals nooit voorheen en dat is ook te merken in de paddock van de 24 Hours of Spa. Zowel BMW als Mercedes presenteren er hun laatste GT3-model met het oog op het aantrekken van mogelijke klanten. De BMW M6 GT3 heeft er voorlopig een stevig testprogramma opzitten, terwijl de Mercedes AMG GT3 wel zijn racedebuut maakte in de laatste VLN-race op de Nürburgring. Beide modellen zijn echter pas vanaf volgend jaar beschikbaar voor klantenteams. De Audi R8 LMS heeft al heel wat racekilometers achter de kiezen, maar de Duitse constructeur is vastberaden om ook van zijn nieuwste GT3 een verkoopsucces te maken en toont in Spa trots de wagen die de jongste 24 uren van de Nürburgring won.
BMW M6 GT3
BMW M6 GT3
Het potentieel van de BMW M6 GT3 is nog niet gekend daar de wagen tot hiertoe enkel testsessies achter gesloten deuren er op heeft zitten. Zeker is dat de wagen een betere bestuurbaarheid kent en een hogere topsnelheid heeft dan de Z4, momenteel het zwakke punt van de wagen die de M6 moet vervangen. Het in Spa (achter twee security mensen) tentoongestelde model is nog getooid in het typische camouflageschema waarin de bolide ook zijn testsessies reed. Specialisten kunnen tegenover het originele model toch al enkele kleine evoluties aan het koetswerk bespeuren.

BMW M6 GT3
BMW M6 GT3
Normaliter zien we deze wagen volgend jaar in de Blancpain GT Series in de kleuren van Marc VDS Racing en Team Brazil, al wilde BMW Motorsport dat nog niet in die woorden bevestigen in een gesprek met Autosport.be. Wel zeer waarschijnlijk is dat de bolide in het United Sportscar Championship zal starten en voor het seizoen 2016 beschikbaar moet zijn voor klantenteams, al wilde/kon men bij BMW Motorsport daar nog geen datum op plakken. Ook over verkoopsaantallen en concrete interesse van teams bleef men relatief vaag.

Mercedes AMG GT3
Mercedes AMG GT3
Dat de Mercedes AMG GT3 snel is, staat reeds vast; de wagen behaalde immers de pole bij zijn eerste en tot nog toe enige wedstrijd. De nieuwe GT van Mercedes heeft een sterke retro-look die verwijst naar de sportmodellen van het merk uit de jaren 50 van vorige eeuw. Het is zien of de teams vallen voor deze look en de AMG GT3 een even groot verkoopsucces wordt als zijn voorganger, de SLS AMG GT3. Het merk met de ster legt in Spa duidelijk de link naar zijn productiemodellen en toont naast de racewagen ook enkele straatbolides uit het AMG-gamma.
 
Audi R8
Audi R8
Ook Audi legt de link tussen de racewagen en het sportieve gamma van het merk en showt zowel de nu al succesvolle R8 LMS GT3 naast een straatversie van hetzelfde model. Bij het zustermerk Lamborghini gaat alle aandacht naar de Huracán en meerdere exemplaren van de straatversie van dit model zijn dan ook in de paddock waar te nemen, zowel in de hospitality area van Lamborghini zelf als bij de stand van de Blancpain Watches.

 

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op vrijdag 24 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons