van der Horst

24H Spa: Na 1H: McLaren aan de leiding na chaotische start

Start 24H Spa 2015
Start 24H Spa 2015
De start van de 24 Hours of Spa kende, mede door het slechte weer, een bewogen start. De beide McLaren's van Von Ryan Racing, met de #58 van Kevin Estre op kop, namen de leiding en reden weg van de beide WRT Audi's. Een eerste interventie van de safety car zorgde echter voor een scheiding van die twee Audi's, de #2 kwam door het lot achter een andere safety car terecht dan de leiders.
  • Heinz Performance
Start 24H Spa 2015
Start 24H Spa 2015
Het voordeel van de #1 Audi van Rene Rast was dan weer dat hij kon aansluiten bij de beide McLaren's, die hun mooie voorsprong door de interventie van de safety car tot nul zagen herleid. Bij de herstart zagen we dat de tweede groep met daarin Audi #2 liefst één minuut en 45 seconden verloren had op de leiders. Rast zette meteen de aanval in op de #59 McLaren van Alvaro Parente en nam de tweede plaats over.

Von Ryan Racing - McLaren 650 S #58
Von Ryan Racing - McLaren 650 S #58
Het duurde echter niet lang voor een nieuwe safety car nodig was, ditmaal door de sortie van de BMW van Boutsen Ginion. Leider Kevin Estre besloot daarop een pitstop te maken, Rast volgde diens voorbeeld waardoor Parente alsnog de leiding overnam na één uur wedstrijd. De beide Bentley's van M-Sport volgen in diens spoor maar zitten wel achter een andere safety car.

Foto's: Vincent Wouters & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 25 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons