van der Horst

24H Spa: Na 20H: Strijd met drie voor de zege

Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Met nog 4 uren te gaan in de 24 Hours of Spa maken nog drie wagens aanspraak op de zege. De Marc VDS BMW #46 heeft na 20 uren race de leiding in handen. Op iets meer dan een halve minuut volgt de WRT Audi #2, die momenteel wel de hete adem van de ROWE Mercedes #99 in zijn nek voelt. Met drie wagens, van drie verschillende merken bovendien, in dezelfde ronde ligt de strijd voor de zege nog volledig open en kunnen wij ons opmaken voor een spannende finale. Op de vierde plaats ligt met één ronde achterstand de Phoenix Audi #5. De AF Corse Ferrari #47 die vijfde ligt, leidt in de Pro-Am klasse en heeft een achterstand van 3 ronden op de koploper.
De laatste 4 uren van de wedstrijd beloven bijzonder spannend te worden met drie zegekandidaten in dezelfde ronde. De pitstop-strategie wordt mogelijk doorslaggevend voor winst of verlies. Lucas Luhr die aan het stuur zit van de leidende BMW wist een klein kloofje te slaan op de Audi die momenteel bestuurd wordt door Müller. Een ontketende Juncadella heeft dan weer de aansluiting kunnen maken met de Audi en aast nu op de tweede plaats.

ROAL Motorsport - BMW Z4 GT3
ROAL Motorsport - BMW Z4 GT3
De Phoenix Audi #6 van Fässler/Lotterer/Rockenfeller bezet de zesde plaats en heeft een ronde voorsprong op de AF Corse Ferrari #51 die zesde ligt en de tweede plaats in de Pro-Am klasse in handen heeft. De Audi #1 waarmee Vanthoor zaterdagavond nog naast de baan ging, is ondertussen opgeklommen naar de achtste plaats. Verder in de top tien vinden we nog de BMW’s van Ecurie Ecosse en ROAL Motorsport. Voor zijn debuut in de 24 uren ligt Alessandro Zanardi dus voorlopig in de top tien.

Problemen waren er dan weer voor de Nissan #23 van Wolfgang Reip, die stil viel met brandstoftoevoer problemen. De wagen verloor veel tijd en is weggezakt naar de tweeëntwintigste plaats. Ook Adrian de Leener had het even warm toen hij de controle verloor over de gele Ferrari, maar de wagen raakte gelukkig niets en de Belg kon de race verder zetten.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op zondag 26 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons