van der Horst

24H Spa: Na 2H: Marc VDS Racing neemt commando race over

BMW Sports Trophy Team Marc VDS - BMW Z4
BMW Sports Trophy Team Marc VDS - BMW Z4
Een groot deel van het tweede uur racen brachten de wagens achter de safety car door. Die was de baan opgekomen na de sortie van de Boutsen Ginion BMW in Combes waarbij de vangrails zwaar beschadigd raakten. Het duurde meer dan een half uur eer de schade hersteld was. Ondertussen was het opgehouden met regenen en verscheidene wagens profiteerden nog snel van de safety car procedure om slicks te laten monteren.
  • Powercars
De race was echter nog maar net herstart of het begon terug te regenen. Al de wagens die nog maar net banden hadden gewisseld moesten opnieuw naar binnen komen om terug over te schakelen op regenbanden, zo ook de leidende McLaren die daarbij heel wat tijd verloor. Het klassement werd zo helemaal overhoop gegooid en na 2 uren wedstrijd vonden we beide Marc VDS Racing BMW’s op kop met de 45 voor de 46.

Door het spel van de pitstops verandert het klassement van minuut tot minuut, temeer daar nog niemand een substantiële voorsprong heeft kunnen nemen. Ondertussen neemt de regen in hevigheid toe.

Foto: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op zaterdag 25 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons