van der Horst

24H Spa: Niet minder dan 54 wagens ingeschreven voor de testdag morgen

Team WRT - Audi R8 LMS
Team WRT - Audi R8 LMS
SRO heeft deze avond op de officiële persconferentie van de 24H of Spa een lijst vrijgegeven van de wagens die morgen deelnemen aan de testdag. Niet minder dan 54 wagens komen een maand voor de wedstrijd het circuit al verkennen op zoek naar de ideale afstelling. De Pro-klasse telt 23 wagens, de Pro-Am klasse levert 17 bolides en de Am-klasse kan rekenen op 10 deelnemers. Vier wagens werden nog niet definitief ingedeeld in een klasse omdat hun rijderssamenstelling nog niet vast staat.
  • Heinz Performance
Team Marc VDS - BMW Z4 GT3
Team Marc VDS - BMW Z4 GT3
In de Pro-klasse zien we niet minder dan 4 nieuwe Audi R8 LMS, twee bij Audi Sport Team WRT en twee bij Audi Sport Team Phoenix. Verrassing is dat op de wagen #6 van Phoenix met André Lotterer en Marcel Fässler twee oud Le Mans winnaars aantreden. Ook de nieuwe Lamborghini Huracan van Grasser Racing Team zakt af naar de Ardennen. BMW Sports Trophy Team VDS komt met twee Z4’s naar de testdag, met Maxime Martin en Augusto Farfus op de #45 en Markus Palttala en Nick Catsburg op de #46. Ook Bentley, Aston Martin, Nissan en Mercedes komen morgen met één of meerdere wagens in de pro-klasse uit.

Emil Frey Racing - Emil Frey G3 Jaguar XK
Emil Frey Racing - Emil Frey G3 Jaguar XK
Een zelfde verscheidenheid hebben we ook in de Pro-Am klasse met hier ook de aanwezigheid van enkele Ferrari’s met ondermeer het AF Corse exemplaren van Stéphane Lemeret en Adrien de Leener. Audi Sport Team WRT tekent ook hier present met een “oude” R8 LMS ultra voor Schothorst, Koebolt en Bottemanne. Emil Frey racing brengt weer zijn G3 Jaguar mee. Onder de 10 wagens bij de Am-klasse valt de naam van BMW Racing Against Cancer op, een project van Pascal Witmeur maar die voorlopig enkel zichzelf als rijder van de BMW Z4 opgaf. Delahaye Racing Team zet zijn Porsche in voor drie Franse rijders en Fréderic Bouvy en Christian kelders vonden onderdak op een BMW van Classic & Modern Racing.

Het belooft in ieder geval druk te worden op de piste morgen te Spa Francorchamps waar er gereden wordt van 9 tot 12u en van 13 tot 18u.

--- Inschrijvingslijst Pro Cup Testdag Spa 2015 (PDF) ---
--- Inschrijvingslijst Pro-Am & Am Cup Testdag Spa 2015 (PDF) ---

Foto's: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op dinsdag 23 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Testdag 24 Hours of Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons