van der Horst

24H Spa: Nieuwssprokkels uit de paddock (2)

Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
Na de Bronze Test op dinsdag was het woensdag tijd voor de traditionele parade in het centrum van Spa. De wagens reden onder begeleiding van de politie naar Spa over de openbare weg onder het oog van vele toeschouwers. Autosport.be sprokkelde er het laatste nieuws bij mekaar.
***Naar goede gewoonte vormen de 24 Hours of Spa een grote logistieke uitdaging voor één unieke bandenleverancier. In totaal liet Pirelli niet minder dan 9000 banden aanrukken, vervoerd door 21 trucks en omkaderd door 90 personeelsleden. Zoals voor elke Blancpain race is er enkel de keuze tussen een slick en een regenband. Motorsport experten van de Italiaanse bandenconstructeur werden van over heel de wereld ingevlogen om ervaring te komen op doen in Spa. 

Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
***Audi is uiteraard een van de favorieten, zo niet dé favoriet dit weekend. De Duitse constructeur probeert de tegenstand alvast er aan te herinneren dat het bij het 24u-debuut van de nieuwe R8 LMS meteen de etmaalrace op de Nürburgring won. De winnende WRT-bolide staat dan ook in de paddock opgesteld, in de hoedanigheid waarin deze de finishlijn overschreed. Let zeker op brandvlekken die doen herinneren aan de brand in de pitlane.

***Indy Dontje verschijnt dan toch aan de start in Spa. De voormalige Nederlandse F3-coureur ging oorspronkelijk deelnemen op een Mercedes van ROWE Racing, maar deze wagen gaf dinsdag op het laatste moment nog forfait. Dontje vond echter nog onderdak bij GT Russian Team (voorheen Charouz), waar hij Alon Day buitenkegelt op de #71.

***RaceArt maakte gaf eerder dit jaar nog te kennen dat het een deelname in Spa overwoog met de exotische Viper GT3-R, maar de plannen werden helaas geen werkelijkheid. Het Supercar Challenge-team geeft echter aan nog steeds een internationaal programma te ambiëren en denkt daarbij vooral aan de Blancpain Endurance Series en de 24H Series van Creventic. RaceArt is vooralsnog het enige Europese team dat over een Viper GT3-R beschikt.

Marc VDS Racing BMW Z4 GT3
Marc VDS Racing BMW Z4 GT3
***Marc VDS & Friends Racing Against Cancer kan op veel aandacht rekenen in Spa. Tijdens de parade in Spa konden fans en toeschouwers een kleine sticker op de wagen kleven met daar hun naam op. Inmiddels staat de Z4 die 4x24min in actie zal komen al vol met kleine bokshandschoenen, waaronder enkele opvallende. Rivalen WRT en de Belgian Audi Club ondersteunen ook het project en hun naam pronkt dan ook op de Marc VDS BMW. Ook Shell en Total staan broederlijk naast elkaar op de splitter.

***De parade naar Spa is deels wat de Total 24 Hours of Spa zo uniek maakt. Het goede weer en de sterke deelnemerslijst zorgde ervoor dat het publiek in grote getalen kwam opdagen, nog meer dan andere jaren zo leek het.



Foto's: Martijn Wouters, Vincent Wouters, Hans Van Onsem
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op donderdag 23 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons