van der Horst

24H Spa: Pascal Witmeur werkt aan comeback… voor het goede doel!

Stéphane Ratel - Pascal Witmeur
Stéphane Ratel - Pascal Witmeur
Pascal Witmeur wil dit seizoen, na vijftien jaar inactiviteit, opnieuw aan de start verschijnen van de 24 Hours of Spa. Tegelijkertijd wil onze landgenoot een actie op touw zetten ten voordele van kankeronderzoek en dat in de brede zin van het woord: zowel op het vlak van sensibilisering, het helpen van betrokkenen als het ophalen van giften.
Indien Witmeur, momenteel zelf vechtend tegen de verschrikkelijke ziekte, er in slaagt de nodige fondsen te werven, wordt het zijn 27e deelname aan de Ardeense klassieker. Bedoeling is een zitje te vinden op een Ferrari, BMW of Audi GT3, maar het is naar eigen zeggen nog te vroeg uit te maken welke bolide het concreet zal worden. Witmeur, die op 1 april 60 kaarsjes mag uitblazen, eindigde in 1999 met Witmeur-KTR youngsters Bas Leinders en Jeffrey van Hooydonk nog op het podium van de 24 Hours of Spa.
 
Pascal Witmeur - Peugeot 306 GTi
Pascal Witmeur - Peugeot 306 GTi
"Ik ben erg enthousiast wanneer ik aan een come back op circuit denk, en ik denk eerlijk gezegd dat die er ook komt. Het wordt een grootse uitdaging, een doelstelling waarbij ik mezelf pijn zal doen, dat wel. Maar gezien mijn huidige situatie heb ik nood aan een ambitieus project. Ik wil mezelf bewijzen dat ik dit project tot een goed einde kan brengen, diegenen die denken dat ik niet lang meer heb te gaan de mond snoeren en zelfs nog sterker voor de dag komen." aldus Witmeur.
 
“Laten we weliswaar kalm en realistisch blijven; ik heb momenteel nog geen sponsors, lees: die mensen die me persoonlijk moeten steunen en de kosten verbonden aan het racen zullen dekken want elke euro verzameld via het opzet dat ik binnenkort uit de doeken doe gaat uiteraard naar het kanker-project. Ik geef mezelf drie weken om alles rond te krijgen. Ik ben niettemin optimistisch. In het geval van een flop, stop ik het project – of meer concreet: begin ik gewoon nergens aan”, sluit een gemotiveerde Pascal Witmeur af.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Foto's: Georges De Coster & SRO Belgium / Fred BayetSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op dinsdag 13 januari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Curbstone

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons