van der Horst

24H Spa: Ratel: "Er is nog ruimte om te groeien"

Start 24h Spa 2014
Start 24h Spa 2014
De 24 Hours of Spa is voor velen hét evenement van het jaar op onze eigen mythische omloop, en eind volgende maand is het weer zover. Het wordt tijdens het weekend van 26 en 27 juli alweer de vierde editie die volledig georganiseerd wordt door SRO, het bedrijf van Stéphane Ratel. De Fransman had goed nieuws, want waar er in 2012 en 2013 nog verlies gemaakt werd, is de wedstrijd vandaag de dag uit de rode cijfers.
  • LTF
Stephane Ratel
Stephane Ratel
"De grootste stap voorwaarts zijn de bezoekersaantallen, we hebben naar het publiek geluisterd, en bijna alle veranderingen die we hebben ingevoerd waren succesvol. Maar er is ook nog ruimte voor groei. Voor de editie 2015 zullen er opnieuw meer deelnemers zijn dan de voorgaande jaren, dus op dat vlak is groei wat moeilijk. Er zijn momenteel teams die ondersteund worden door Audi, Bentley, BMW, Lamborghini, McLaren, Nissan en ook Mercedes maar momenteel niet in de Pro-klasse. Zij rijden dus allemaal voor de zege maar ik mis toch fabrieksondersteuning van Aston Martin, Ferrari en Porsche. Zij vinden de 24 Hours of Spa niet belangrijk genoeg, en ik denk dat ze daar de bal misslaan."

Foto's: Vincent Wouters & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op vrijdag 5 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons