van der Horst

24H Spa: Spengler en BMW snelste in drijfnatte warm-up

ROAL Motorsport BMW Z4 GT3
ROAL Motorsport BMW Z4 GT3
Zaterdagochtend bij de start van de 20 minuten durende warm-up lag de baan er doornat bij. De regen bleef gedurende quasi de hele sessie uit de hemel vallen en de piloten hadden wat tijd nodig om aan de omstandigheden te wennen. Toptijden waren zeker niet aan de orde, DTM-piloot Bruno Spengler was uiteindelijk de beste in de #9 ROAL Motorsport BMW Z4 GT3 die hij deelt met Alex Zanardi en Timo Glock.
De warm-up was de eerste natte sessie van het weekend
De warm-up was de eerste natte sessie van het weekend
Enkele piloten lieten zich aan het begin van de warm-up verrassen, zo dienden zowel Craig Dolby in de #73 MRS Nissan als Bernd Schneider in de #18 Black Falcon Mercedes gebruik te maken van de uitloopstrook halverwege de Raidillon. Ze slaagden er wel in hun auto's uit de bandenmuur te houden en hun weg te vervolgen. Mike Parisy van zijn kant ging aan de Bus-stop chicane rond in de rode #84 HTP Bentley.

Snelste Belg op de baan was Frédéric Vervisch die in zijn #75 ISR Audi de dertiende tijd klokte, de beste Belgische auto staat één plaats lager; de #46 Marc VDS BMW werd bestuurd door Lucas Luhr.

--- Uitslag Warm-up 24 Hours of Spa 2015 (PDF) ---

Foto's: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 25 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons