van der Horst

24H Spa: Stakend personeel houdt parade naar Spa tegen

stakers 2015 BES 24 Hours of Spa
stakers 2015 BES 24 Hours of Spa
Bij de start van de traditionele parade in het kader van de 24 Hours of Spa, ontstond er even opschudding. Net als tijdens de ADAC GT Masters meeting eerder dit jaar, besloot het personeel namelijk om te verhinderen dat de wagens hun geplande traject van het circuit naar het centrum van Spa konden afwerken. Toen Autosport.be een van de stakers om uitleg vroeg, kregen we vriendelijk doch kordaat te horen dat men van plan was de wagens voor een vijftiental minuten vertrek zou beletten.
  • Powercars
De stakingspost bevond zich ter hoogte van het rondpunt aan La Source. Uiteindelijk werden alle wagens evenwel doorgelaten en kon de parade zijn weg verderzetten richting Spa-centrum waar een grote menigte de rijders en wagens opwachtte. Of er dit weekend nog verdere acties gepland zijn, is niet geweten. Het personeel van Spa voerde actie tegen het gebrek aan respect bij de sociale onderhandelingen.

Foto: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op woensdag 22 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons