van der Horst

24H Spa: Stef Vancampenhoudt: "Belangrijk dat we Ferrari een goed resultaat geven"

Stef Vancampenhoudt
Stef Vancampenhoudt
De opvallende groene Ferrari 458 Italia van Rinaldi Racing won de seizoensopener in Monza en trok voor de 24 Hours of Spa onze landgenoot Stef Vancampenhoudt aan. Vancampenhoudt, tevens afkomstig van Kampenhout, beschikt over heel wat ervaring en bleek de geknipte man om het Duitse team te vervoegen, temeer omdat de troepen van Michele Rinaldi op zoek waren naar een snelle Bronze-rijder.
Rinaldi Racing - Ferrari 458 Italia
Rinaldi Racing - Ferrari 458 Italia
Vancampenhoudt was de afgelopen jaren steevast aan het werk in het Duitse VLN-kampioenschap en beschikt over heel wat ervaring met Porsche. De deelname met een Ferrari lijkt dus op het eerste zicht opvallend, maar niets is minder waar. "Ik kende Marco (Seefried nvdr.) reeds tien jaar; wij coachen beide redelijk vaak andere rijders en waren ook collega's bij Bentley in 2005. Rinat (Salikov nvdr.) ken ik ook al een aantal jaren en met Michele (Rinaldi nvdr.) heb ik via Marco kennisgemaakt op de VLN. Het ganse verhaal hier in Spa is eigenlijk daarop gestoeld, op het feit dat ik de mensen kende en zij iemand nodig hadden om als Bronze-rijder deel te nemen. Ik had ook getest voor Delahaye Racing, maar uiteindelijk besloten om deel te nemen met de Ferrari van Rinaldi Racing. Zij waren vroeger vooral actief met Porsches maar hebben als Duits team in geen tijd Ferrari op de kaart gezet."

Waar de Ferrari in Monza nog zegevierde, leek het hier in Spa niet meteen van een leien dakje te lopen. "We hadden niet meteen de goede setup beet", verklaart Vancampenhoudt. "Op de testdag zelf waren we niet aanwezig en bijgevolg was de bronze-test (dinsdag nvdr.) voor ons de eerste echte testmogelijkheid. Men is begonnen met de basis van afgelopen jaar, maar er zijn toch enkele onderdelen veranderd ondertussen, dus moest de set-up ook aangepast worden. Norbert en Marco zaten eerder dit seizoen altijd in de top 10 en plots ging het hier niet meer, dus het was duidelijk dat er iets scheelde."

Rinaldi Racing - Ferrari 458 Italia GT3
Rinaldi Racing - Ferrari 458 Italia GT3
"Voor de race zelf is het evenwel belangrijk dat we Ferrari een goed resultaat geven. Door de zege in Monza waren de verwachtingen niet min en Rinaldi Racing wil dus zelf ook een goed resultaat. Met Rinat en Marco als Silver-rijders en Norbert als Gold, denk ik dat we alleszins over een homogeen team beschikken. Voor mezelf is het overigens de eerste keer dat ik in een Ferrari race sinds begin de jaren 2000, toen ik deelnam aan de Ferrari-Challenge. "

"Ik wilde dit jaar sowieso graag aan de start staan, gezien ik 45 jaar ben geworden. Toegegeven, de budgetten liggen zeer hoog dezer dagen, maar er bood zich een mooie kans aan en uiteindelijk hebben we het budget ook gevonden. Ooit wil ik aan de 24 Uren van Le Mans kunnen deelnemen, maar de budgetten daar zijn nog veel hoger. Het blijft echter mijn grote droom...", lacht Vancampenhoudt.

Foto's: Martijn en Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op zaterdag 25 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons