van der Horst

24H Spa: Stewards delen straffen uit na Super Pole

Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
Tijdens de Super Pole waren de heren piloten die streden voor de beste uitgangspositie in de 67e 24 Hours of Spa opvallend bedachtzamer voor de limieten van de piste. Vooral in Les Combes was het verschil met de eerdere sessies dit weekend groot, waarbij alle wagens met de vier wielen binnen de witte lijnen bleven; het strenge optreden van de wedstrijdleiding eerder deze week lijkt dus zijn vruchten af te werpen. Toch besloot de koersdirectie na afloop van de Super Pole nog verschillende sancties uit te delen.
Eerst en vooral werd de snelste tijd van André Lotterer afgenomen omdat de Duitser Vincent Abril ophield in de busstop chicane. Met eenzelfde sanctie werden ook Bruno Spengler en beide Black Falcon wagens (gepiloteerd door Bernd Schneider en Yelmer Buurman) bedacht wegens het niet-respecteren van de witte lijnen. Piccini en Parente kregen voor hetzelfde vergrijp een waarschuwing. Jean-Philippe Belloc zette onder geel een snelste sector tijd neer en verliest niet enkel zijn snelste chrono, maar vliegt tevens 10 plaatsen terug op de grid. De Sport Garage Ferrari #41 van Vannelet/Lancieri/Guibbert/Cayrolle moet zelfs helemaal achteraan starten nadat het team de motor van de wagen wisselde. Dito voor beide Lamborghini Huracáns overigens nadat ook het kloppende hart van de Stieren uit Sant'Agata Bolgonese moest worden vervangen.

Foto: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op zaterdag 25 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons