van der Horst

24H Spa: "Verleden nacht stond ik op het punt naar huis te gaan"

Catsburg - Palttala - Luhr
Catsburg - Palttala - Luhr
De 24 Hours of Spa werden na zoveel jaren van proberen eindelijk gewonnen door de troepen van Marc VDS Racing. Markus Palttala, Nick Catsburg en Lucas Luhr hadden de eer hun #46 BMW Z4 GT3 als eerste over de finishlijn te rijden. Twee Audi's vervolledigden het podium, de #2 WRT-bolide ging het #6 exemplaar van Phoenix Racing vooraf. Wij verzamelden een eerste reactie van de mannen die op het podium eindigden.
  • LTF
Markus Palttala
Markus Palttala
Markus Palttala (Marc VDS BMW): "Toen we slicks lieten opleggen in de beginfase wist ik dat het een gok was. Ik reed er uiteindelijk zo'n drie kwartier mee in de regen en we verloren een ganse ronde. Maar deze zege betekent uiteraard alles voor Marc Van der Straten."Nick Catsburg: "Toen we verleden nacht pas op de 35e plaats reden stond ik eigenlijk zo goed als op het punt om naar huis te gaan! We hebben echt zwaar gepusht, als gekken eigenlijk, en we hebben de race in ons voordeel kunnen beslechten."

Lucas Luhr
Lucas Luhr
Lucas Luhr: "Nadat we enkele malen tweede werden voelt het goed om deze keer eens aan de andere kant te staan. Hoed af ook voor Markus die zich uitstekend redde in de moeilijke omstandigheden in het begin."
Frank Stippler (WRT Audi): "In het begin hadden we pech met de safety car, die dook ineens uit het niets voor mijn neus op! We verloren een halve ronde, en twee uur later opnieuw! Daardoor zaten we na enkele uren meteen al op een ronde achterstand, maar gelukkig deed het team daarna enkele goede strategische beslissingen waardoor we alsnog als tweede eindigen."

Ortelli - Müller - Stippler
Ortelli - Müller - Stippler
Nico Müller: "De ervaring van mijn twee teamgenoten was voor mij als rookie een grote hulp. Dit was immers pas mijn derde etmaalrace."

Stéphane Ortelli: "Onze auto is erg goed in de regen, vandaag in droge omstandigheden was het veel moeilijker. Ik wil de trofee van vandaag graag opdragen aan mijn collega en vriend Jules Bianchi."

Christian Mamerow (Phoenix Racing Audi): "We kregen de podiumplaats eigenlijk in de schoot geworpen na de late opgave van de Mercedes. Maar dit is zeker niet hoe je op het podium wil raken. Ik moet mijn teamgenoot Nicki feliciteren, hij heeft de hele race gepusht."

Nicki Thiim: "Door een foute bandenkeuze waren we de eerste twee wedstrijduren nergens. Ik ben dus heel blij hier bij mijn eerste deelname alsnog op het podium te eindigen."

Christopher Mies
Christopher Mies
Christopher Mies: "We wisten dat de auto betrouwbaar was, maar de weersomstandigheden waren hier wel even anders! Ik wil het team verder ook bedanken voor de goede pitstops."

Foto's: Niels Vaeck  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons