van der Horst

24H Spa: "Wij speelden echt geen verstoppertje"

Laurens Vanthoor en Maxime Martin
Laurens Vanthoor en Maxime Martin
Na een lange donderdag met daarin een vrije training, een prekwalificatie, een avond- en nachtkwalificatie kregen de snelste rijders uit iedere klasse vannacht nog het woord. Maxime Martin was de primus algemeen en in de Pro-klasse, op slechts negen duizendsten van een seconde gevolgd door Laurens Vanthoor. Andrea Piccini was de beste in Pro-Am, Jean-Philippe Belloc was de primus in de Am klasse.
  • Oeste Kart
Maxime Martin
Maxime Martin
Maxime Martin (#45 Marc VDS BMW): "Tijdens het begin van de avondkwalificatie lag de baan er achteraf gezien het beste bij om een snelle tijd neer te zetten. We grepen onze kans maar anderzijds is dit slechts de provisionele pole, morgen in de superpole valt pas de beslissing."
Maxime Martin en Laurens Vanthoor
Maxime Martin en Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor (#1 WRT Audi): "De laatste dagen was ik echt bezorgd. Het is namelijk niet zo dat we, zoals men in de paddock denkt, verstoppertje speelden tijdens de laatste race in Paul Ricard (om een betere Balance of Performance te krijgen voor Spa nvdr.). We hebben dan daarna een test afgewerkt en het een en ander aangepast, ik ben blij en verrast dat we hier competitief zijn. Anderzijds telt pure snelheid niet in een etmaalrace."


Andrea Piccini (#11 Kessel Racing Ferrari): "Het doet mij echt plezier om hier terug te rijden. Ik was verrast dat ik de snelste was. We hebben dus een goede setup gevonden die ook goed zou moeten uitpakken voor de wedstrijd."

Jean-Philippe Belloc
Jean-Philippe Belloc
Jean-Philippe Belloc (#10 AKKA ASP Ferrari): "We waren meer dan een seconde sneller dan de tweede in de Am-klasse, ik vind het echt een mooi cadeau voor mijn team en de mechaniciens. Ik won hier zo'n 15 jaar geleden algemeen maar ik moet je zeggen dat er sindsdien wel heel veel veranderd is!"Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op vrijdag 24 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons