van der Horst

24H Spa: Bertrand Baguette vervangt Peter Kox bij WRT

Bertrand Baguette
Bertrand Baguette
Bertrand Baguette zal volgend weekend Peter Kox vervangen bij Belgian Audi Club Team WRT in de Total 24 Hours of Spa, dat bevestigde Adrien De Leener vandaag aan de redactie. Eerder deze week raakte al bekend dat de Nederlander niet langer in actie zal komen voor het Belgische team, daar hij naar verluidt een nauwere samenwerking zou aangaan met Honda/Acura. Baguette valt dus in en zal samen met landgenoot De Leener en Pierre Kaffer een team vormen op de Audi R8 LMS GT3 #4.
  • De Swert Opticiens
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS GT3
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS GT3
Een grote naam als Baguette is natuurlijk welgekomen voor een evenement als Spa, waar het aantal Belgen tegenwoordig betreurenswaardig laag ligt. Het aantal landgenoten dat zal deelnemen aan de wedstrijd staat momenteel op 15. Ironisch genoeg vertrekt Kox omwille van de nauwere banden die hij aanhaalt met Honda, terwijl Baguette net voor de Japanse constructeur in actie komt in het Super GT en Super Formula kampioenschap.

Kox was reeds betrokken bij de eerste testkilometers van de Honda NSX GT3 met JAS Motorsport in Italië en zal nu naar alle waarschijnlijkheid dat werk verderzetten met Honda Performance Development (HPD) in Amerika. Zoals de zaken er nu voorstaan zal de NSX GT3 echter niet in Europa in actie komen.

Start BGTSEC Paul Ricard 2016
Start BGTSEC Paul Ricard 2016
Voor de WRT Audi #4 zal deze wijziging hopelijk een verandering in momentum meebrengen, want tot dusver werd de wagen geplaagd met pech. Recentelijk kwam men na contact met een andere wagen zelfs niet verder dan de eerste ronde in de Paul Ricard 1000km. Baguette nam onder meer in 2012 en 2013 al deel aan de grootste GT3 race ter wereld, toen aan boord van een Aston Martin V12 Vantage uit de stal van GPR.

Foto's: Racing International Photography, Vincent Wouters & Arne Simons  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons