van der Horst

24H Spa: Enkele wijzigingen op deelnemerslijst

Blancpain GT - Monza
Blancpain GT - Monza
Met nog een week te gaan voor de Total 24 Hours of Spa begint de deelnemerslijst voor 's wereld grootste GT3-wedstrijd stilaan zijn definitieve vorm aan te nemen. SRO gaf vandaag de laatste versie vrij en daarbij vallen enkele kleine wijzigingen te noteren. Het voornaamste nieuws is dat Peter Kox plots niet langer zal deelnemen op de Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS GT3 #4. De Nederlander lijkt nog nauwer te gaan samenwerken bij de ontwikkeling van de nieuwe Honda/Acura NSX GT3, die meer dan waarschijnlijk enkel in de VS in actie zal komen. Pierre Kaffer en landgenoot Adrien De Leener zullen weldra hun teamgenoot bekendmaken op de #4, een naam die ongetwijfeld in de smaak zal vallen bij velen.
Start BGTSEC Paul Ricard 2016
Start BGTSEC Paul Ricard 2016
Vooralsnog lijkt het er op dat er nog maar vier zitjes te verdelen vallen, zo is men bij Konrad Motorsport, AF Corse en RMS (Cup Porsche) nog op zoek naar een laatste rijder. Opmerkelijk is de Pro-Am line-up die Grasser Racing Team heeft weten samen te brengen op de derde Lamborghini Huracán GT3 die het Oostenrijkse team aan de start zal brengen (#63): Nicolas Pohler, Diego Alessi, Anders Fjordbach en Dennis Andersen. Er staan nog steeds amper twee Cup Porsches ingeschreven in de 'Group N' klasse, die SRO dit jaar weer hoopte tot leven te wekken. Bij Antonelli Motorsport (Lamborghini) springen dan weer de namen Cédric Sbirrazzuoli en Michela Cerruti in het oog. Momenteel staan er maar 12 Belgen op de deelnemerslijst, al kan daar natuurlijk nog verandering in komen.

--- DEELNEMERSLIJST TOTAL 24H SPA (PDF) ---

Foto's: Vincent Wouters & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Series op vrijdag 22 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons