van der HorstTotal 24 Hours of Spa

24H Spa: Reacties na de race

De winnaars van de 70ste 24 Hours of Spa
De winnaars van de 70ste 24 Hours of Spa
De 24 Hours of Spa blijft een zware race, daar waren alle rijders het over eens en de minste fout kon al fataal zijn voor een goede uitslag. Uit de problemen blijven was dus de boodschap en dat was wat de drie teams die bovenaan eindigden dan ook deden. Autosport.be was erbij toen de rijders hun ervaringen meedeelden op de officiële persconferentie.
Blomqvist, Eng & Krognes
Blomqvist, Eng & Krognes
Philipp Eng (Walkenhorst Motorsport – algemeen winnaar): “Natuurlijk ben ik zeer blij met deze zege en vooral voor BMW dat de eerste twee plaatsen pakt. Het was een zeer vermoeiende race, ik deed de twee laatste stints en voel me nu helemaal leeg. Het is ongelooflijk voor Walkenhorst Motorsport om te winnen bij hun debuut en Christian Krognes’ bijdrage aan de zege was primordiaal. Hij was de hele week in de weer en nam geen rust tot alles tot in de puntjes geregeld was.”

Christian Krognes (Walkenhorst Motorsport – algemeen winnaar): “Neen nu al een zege had ik echt niet verwacht, ik wist wel dat we konden beschikken over een goed team en dat de rijdersbezetting zeer sterk was; Ik ken mijn teamgenoten van de races op de Nürburgring en wist dat ze heel snel waren. Walkenhorst is een jong, maar zeer gedreven en goed team, maar winnen... ik kan het nog niet geloven.”

Blomqvist, Eng & Krognes
Blomqvist, Eng & Krognes
Tom Blomqvist (Walkenhorst Motorsport – algemeen winnaar): “Wij hebben in deze race geen enkele fout gemaakt, trouwens gans de week niet. De wagen was heel goed, alhoewel het ene moment ging het al wat beter dan het andere en op een gegeven punt stonden we zelfs een ronde achter op de leider, maar het was gedurende de nacht dat wij het verschil konden maken en terugkwamen in de race voor de zege.”

Alexander Sims (ROWE Racing - tweede algemeen): “Ik moest op het einde van de race de achtervolging inzetten op Philipp, maar ik wist dat hij bijzonder snel is en dat ik er niet zou voorbij geraken als hij geen pech kende. Voor de rest kan ik niets aanmerken op de wagen, die was snel en betrouwbaar.”

Sims,Catsburg & Klingmann
Sims,Catsburg & Klingmann
Nicky Catsburg (ROWE Racing - tweede algemeen): “In het begin van de race hadden we veel pech met de Full Course Yellow periodes, die voor ons telkens op een slecht moment kwamen. Maar gedurende de nacht sloeg ons geluk om en liep alles weer vlot. We kenden geen problemen en kwamen terug in de race voor de zege.”

Jens Klingmann (ROWE Racing – tweede algemeen): “BMW had tot hiertoe nog niet veel geluk in de Blancpain GT Series, wij hebben zeker niet de snelste wagen en de kwalificaties zijn niet ons sterkste punt. Maar hoe langer de race duurt, hoe beter onze wagen wordt en het leek wel of we op het einde van de race aan snelheid wonnen.”

Schmidt, van der Linde Sheldon & van der Linde Kelvin
Schmidt, van der Linde Sheldon & van der Linde Kelvin
Kelvin van der Linde (Land Motorsport – derde algemeen): “Voor mij was het mijn tweede deelname aan de 24 Hours of Spa, voor mijn ploeggenoten was het zelfs de eerste maal. We waren dus een heel jong team met weinig ervaring. Maar we reden gans de race alsof we bezig waren aan een qualifying lap en de wagen bleef heel.”

Sheldon van der Linde (Land Motorsport – derde algemeen): “Het was een droom om deze race met mijn oudere broer te rijden zeker bij een team waar alles gesmeerd liep. Iedereen leverde prachtig werk af en wij bleven pushen tot het einde van de race met een mooie podiumplaats als resultaat.”

Jeffrey Schmidt (Land Motorsport – derde algemeen): “Het was geen gemakkelijke race, zeer met al het verkeer op de baan, maar ik kende mijn teamgenoten al van bij de race in Daytona en had dus het volste vertrouwen in hen. We bleven uit de problemen en dat was de basis voor dit goed resultaat.”

Haaase, Vervisch & Winkelhock
Haaase, Vervisch & Winkelhock
Frédéric Vervisch (Audi Sport team Saintéloc – winnaar Intercontinental GT Challenge): “We waren op weg naar een podiumplaats, misschien zelfs wel de tweede plaats toen ik in mijn laatste stint zonder brandstof viel en nog maar net de pits haalde. We verloren daar heel wat tijd en dus ook een podiumplaats. Het toont nog eens aan hoe moeilijk deze race is, we hadden voor de rest van de race geen enkel probleem, maar dat ene incident was dus al voldoende om ons weg te houden van de strijd om de podiumplaatsen.”

Markus Winkelhock (Audi Sport team Saintéloc – winnaar Intercontinental GT Challenge): “Ik ben zeer blij met de zege in de Intercontinental GT Challenge, die brengt ons terug in de running voor de titel. De strijd ligt nu terug open en ik kijk al uit naar het vervolg.”

Christopher Haase (Audi Sport team Saintéloc – winnaar Intercontinental GT Challenge): “We hadden een heel sterk team, verleden jaar werd Markus kampioen in de Intercontinental GT Challenge en eindigde ik tweede. Nu hebben we beiden evenveel punten maar wie weet kan ik revanche nemen en hem ditmaal de titel afsnoepen, wie weet.”

Foto: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op zondag 29 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons