van der Horst

24H Spa: Een blik op de timing

Track Walk Sfeerbeeld 2018 Total 24 Hours of Spa
Track Walk Sfeerbeeld 2018 Total 24 Hours of Spa
De timing voor de Total 24 Hours of Spa brengt geen grote wijzigingen met zich mee voor de 71e editie. Het voorprogramma bestaat dit jaar uit de Formula Renault Eurocup, Lamborghini Super Trofeo, Porsche Motorsport GT2 Supersportscar Weekend en het Franse GT4-kampioenschap.
  • Circuit Zolder
Na een publieke trackday op maandag gaan de competitiewagens voor het eerst de piste op op dinsdag, na de Franse GT4's sluiten de GT3's de dag af met de inmiddels ingeburgerde Bronze Test (3u). Op woensdag palmt Renault de hele dag het circuit in, terwijl de GT3's omstreeks 18u richting het centrum van Spa trekken voor de traditionele parade en handtekeningensessie tussen 19 en 20u.

Op donderdag vinden de eerste officiële trainingen en kwalificaties plaats. De Blancpain-wagens krijgen slechts 2,5u tracktime alvorens men om 20u de reguliere kwalificatiesessie aanvat. Deze bestaat uit vier segmenten van telkens een kwartier, waarbij elke piloot verplicht wordt een tijd neer te zetten die voor elke wagen een gemiddelde chrono bepaalt. Aansluitend volgt een gewone nachttraining van 90 minuten die loopt tot 23u10.

Vanaf vrijdagmiddag rijdt elk kampioenschap in het voorprogramma haar eerste wedstrijd. Om 18u15 werkt het volledige Blancpain-veld de warm-up af, waarna de twintig snelste GT3's van donderdagavond om 19u05 de Superpole betwisten. Aansluitend wordt de volledige piste opengesteld voor het grote publiek. Na de overige races van het voorprogramma en de diverse parade rondjes, gaat de 24H of Spa zaterdag om 16u30 van start.

--- TIMING TOTAL 24H OF SPA 2019 (PDF) ---

Foto: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Series op maandag 22 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons