van der Horst

24H Spa: Nabeschouwing van Dries Vanthoor

Het werd een week van extremen in Spa-Francorchamps, waar de 71ste editie van de Total 24 Hours werd afgewerkt, de belangrijkste wedstrijd van de Blancpain Series en de Intercontinental GT Challenge. Het weer was ongewoon heet tijdens de kwalificaties en chronoritten en de overvloedige regen gooide roet in het eten tijdens de wedstrijd zelf in de Ardennen. Dries Vanthoor was in zeer goede doen en reed de WRT Audi naar de zesde plaats tijdens de superpole, de eerste Audi R8 LMS ook in de strijd tegen de chrono. Vervolgens werkte hij samen met zijn teamgenoten Frank Stippler en Ezequiel Pérez-Companc een zeer goed eerste deel van de race af, ondanks de zeer wisselende weersomstandigheden, maar een andere deelnemer die de controle over zijn wagen verloor, zorgde voor heel wat schade aan de Duitse GT en meteen was de race eigenlijk over. Dries Vanthoor reed uit, kwam nog van de 40ste plek terug naar net geen top-20, maar daar doet een topsporter het uiteraard niet voor. Spa is en blijft een zeer harde race, waar het geluk bij momenten misschien wel een te grote rol speelt. Afspraak dan maar in 2020…
Dries Vanthoor ging dit weekend de strijd aan in de Ardennen aan het stuur van de #2 WRT Audi R8 en hij had nog een eitje te pellen met de 24 Uur van Spa. Vorig seizoen en het jaar daarvoor liep hij telkens een goed resultaat mis door externe omstandigheden en dit seizoen was zijn doel duidelijk: “Ik wil uitrijden en winnen!”. Het eerste deel van de wedstrijdweek verliep volgens plan met een mooie zesde plek op de startgrid. 

Dries Vanthoor:“De superpole verliep nog niet helemaal volgens het plan, al was ik wel blij met de zesde plaats. De race duurt nog lang, dus alles kan nog. De weersomstandigheden zijn ook een heel belangrijke factor tijdens de hele race. De regen kan een voordeel zijn voor ons, maar er zijn nog teams die dat voordeel hebben.”

En inderdaad, de regen maakte zijn opwachting en hoe. De start werd in natte omstandigheden gegeven, maar in de loop van de avond droogde het op, waarna de hemelsluizen weer opengingen. In die omstandigheden is het risico op incidenten en aanrijdingen nog groter dan in normale omstandigheden en dat werd erg pijnlijk duidelijk voor Dries Vanthoor. 

“Onze auto werd achteraan aangetikt door een andere deelnemer die de controle over de wagen kwijt was en de schade was aanzienlijk. Dat betekende meteen dat onze race over was en de kansen op een goed resultaat verdwenen. Ik ben erg, erg ontgoocheld, want we hadden een auto en team om mee vooraan te strijden en dit is opnieuw een editie van de Total 24 Hours of Spa die niet verloopt zoals ik het gehoopt had…”   

Persbericht Dries VanthoorSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Endurance op dinsdag 30 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons