van der Horst

24H Spa: Tentoongestelde racebolides in de paddock

Porsche Cayman GT4 Clubsport & Porsche 911 GT2 Clubsport
Porsche Cayman GT4 Clubsport & Porsche 911 GT2 Clubsport
Wie zich de moeite troost om de hele paddock af te wandelen tijdens het weekend voor de 24 Hours of Spa kan heel wat mooie racewagens ontdekken die opgesteld staan op of voor de hospitality-ruimtes voorbehouden aan de deelnemende merken en teams. We maakten voor u een lijstje van de meest opvallende verschijningen.
Audi R8 LMS GT2
Audi R8 LMS GT2
Beginnen doen we bij Audi dat met de nieuwe R8 LMS GT2 zeker beschikt over de meest gesmaakte tentoongestelde racebolide. Het succes van deze spectaculaire wagen is zo groot dat werd besloten dat de R8 LMS GT2 enkele demorondes zou rijden op de omloop voor de start van de 24 Hours of Spa. Naast deze nieuwe bolide pronkt een “klassieke” R8 LMS GT3, namelijk het exemplaar dat dit jaar de 24 Hours van de Nürburgring op zijn naam schreef - in de staat waarin hij de finishlijn overschreed.

Porsche 911 GT3 Cup
Porsche 911 GT3 Cup
Porsche doet dit jaar een extra inspanning, niet enkel op de baan maar ook ernaast met onder meer een imposant hospitality-gebouw naast de hoofdtribune. Daarvoor staan twee nieuwe racebolides opgesteld, vooreerst de Cayman GT4 Clubsport en daarnaast de 911 GT2 Clubsport in Martini-kleuren. Binnen in het gebouw maar enkel te bezichtigen door de genodigden bevindt zich een 911 nog een GT3 Cup in de officiële kleuren.

Mercedes AMG GT3 Evo
Mercedes AMG GT3 Evo
Ook BMW pronkt met een nieuw hospitality-gebouw dat opgesteld staat in het midden van de paddock. Op het podium voor de ingang kan men naast een 8 serie een BMW M4 GT4 bewonderen. Bij Mercedes AMG merken we dan weer een echte nieuwigheid op. In een minder imposante opstelling dan bij Porsche en BMW stelt het merk met de ster de nieuwe evolutieversie van de AMG GT3 voor die later op het jaar zijn competitiedebuut gaat maken.

M-sport - Bentley Continental GT3
M-sport - Bentley Continental GT3
Bentley viert dit jaar zijn honderd jarig bestaan en viert dit met naast twee hospitality ruimtes met een speciale expositie in de paddock waar naast een reusachtige 100 de GT3 versie van de Continental de show steelt naast een straatversie van dezelfde wagen. Ook R-Motorsport beschikt over een indrukwekkend hospitality-gebouw waarnaast verschillende modellen Aston Martin staan uitgestald waaronder een GT4 versie.

Audi R8 LMS GT3
Audi R8 LMS GT3
Nog GT3-geweld vindt men terug op de SRO stand. Veel pub voor de komende Motorsport Games te Rome wordt er gemaakt, maar de aandacht gaat toch vooral uit naar de Audi R8 LMS GT3 in de Belgische kleuren, de wagen die eind vorig jaar deelnam aan de Nations Cup. De Audi moet de SRO stand wel delen met de nieuwe Formule 4 die gaat gebruikt worden bij de Motorsport games.

Monster Truck
Monster Truck
Wie zich buiten de paddock, waagt op het festivalterrein (aan de overkant van de endurance-paddock) kan niet naast de Monster Energy tent kijken waar een ware Monster Truck de show steelt.



Foto's: Niels Vaeck & Vincent Wouters
 



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons