van der Horst

24H Spa: Voorbeschouwing van Pierre-Yves Paque

Pierre-Yves Paque is al een tiental jaren een vaste waarde in de nationale autosport en start volgende week ook in de editie 2019 van de Total 24 Hours of Spa. De Luikse ondernemer die net de 50 gepasseerd is, doet het met de Audi R8 LMS GT3 #26 van het Franse team Saintéloc Racing, die afgelopen weekend nog één van de twee races in de Blancpain GT World Challenge Europe in Zandvoort won. Voor de dubbele race rond de klok, krijgt Paque de Fransen Simon Gachet, Steven Palette en Michaël Blanchemain als teamgenoten en dat is een team dat zeker aanspraak kan maken op een goed resultaat in de categorie Pro-Am Cup…
“Dit seizoen heb ik de wedstrijden van de Blancpain GT Series Endurance Cup in Monza en Paul Ricard gereden, met een 2de en een 5de plek in de Pro-Am Cup als resultaat”, legt Pierre-Yves uit. “Voorlopig sta ik zesde in het kampioenschap. Tijdens de testdagen van de Total 24 Hours of Spa, heb ik op woensdag de nodige rondjes kunnen afleggen en na een wat stroeve start, werden de tijden beter en beter. We hebben om de race goed voor te bereiden onder meer een run van 65 minuten afgelegd, en alles viel daarbij goed in zijn plooi. Ik denk dat we dan ook over voldoende troeven beschikken om een goede en intelligente race te rijden.” 

Pierre-Yves Paque beschikt over behoorlijk wat ervaring in langere races, zoals de Total 24 Hours of Spa, maar ook de 24-uursraces van Dubai – hij nam er al zes maal deel -, de 24 Uur van Zolder of andere races van de Creventic Series en hij gelooft dan ook erg in zijn team en teamgenoten: “In Pro-Am rijden, betekent compromissen sluiten. Met Simon Gachet en Steven Palette zal de snelheid alvast op de afspraak zijn”, aldus nog de Luikenaar. “Michaël Blanchemain en ik moeten ons deel van het werk doen, waardoor de Audi Saintéloc Racing met startnummer #26 aanspraak kan maken op een plek op het podium of zelfs de zege in de felbevochten categorie Pro-Am.”

Herhalen we dat in deze categorie, de rijders met een bronzen statuut, wat het geval is voor Paque, niet gewoon vermeld staan op de deelnemerslijst. Zij moeten volgens het reglement een vast aantal uren racen, met name één kwart van de afstand. Op dat ogenblik rijden zij evengoed tussen de toppers van de discipline. Voor de editie 2019, zijn er 11 bolides in de Pro-Am Cup ingeschreven, wat een mooie strijd belooft. De Audi R8 LMS GT3 van Saintéloc Racing zal voor de gelegenheid een bijzondere look meekrijgen.

Afspraak komende dinsdag voor de test voor de bronzen rijders, of drie uur exclusief voor de gentlemen drivers, dus niet de pro’s van deze wereld of het aanstormende talent. Pierre-Yves Paque zal er wel bij zijn op het Circuit van Spa-Francorchamps, om donderdag goed aan het echte werk te beginnen… 

Persbericht Pierre-Yves PaqueSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Endurance op maandag 22 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons