van der Horst

24H Spa: Wedstrijd stilgelegd door de regen

GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
De 24 Hours of Spa ligt momenteel stil door de overvloedige regen. De GRT Grasser Racing Lamborghini #63 van Mirko Bortolotti, Christian Engelhart en Rolf Ineichen lag op kop toen de wedstrijdleiding rond kwart voor zes de rode vlag bovenhaalde. De Italiaanse wagen gaat de regerend kampioen, de Walkenhorst Motorsport BMW M6 GT3 van Mikkel Jensen, Christian Krognes en Nicky Catsburg, en de Dinamic Motorsport Porsche 911 GT3 R van Klaus Bachler, Andrea Rizzoli en Zaid Ashkanani - die in Monza de seizoensopener nog won - vooraf.
  • Dreamdrive
Mercedes-AMG Team GruppeM Racing - Mercedes-AMG GT3
Mercedes-AMG Team GruppeM Racing - Mercedes-AMG GT3
De SMP Racing Ferrari #72 pakte, net als na het eerste wedstrijdkwart, de volle puntenbuit en breidt op die manier haar voorsprong in de tussenstand uit. Als Miguel Molina, Mikhail Aleshin en Davide Rigon straks bij het zwart-wit geblokt voldoende bonus verzamelen op Orange 1 FFF Racing Team, mogen ze reeds in Spa-Francorchamps de Endurance-titels vieren bij zowel de rijders als de teams. De IGTC-GruppeM Mercedes van Maxi Buhk, Lucas Auer en Maxi Götz pakte de punten van de tweede plaats, terwijl Maro Engel, Yelmer Buurman en Luca Stolz met de derde plaats eveneens belangrijke punten sprokkelden in de tussenstand.

De volledige tussenstand treft u hieronder aan.

Tijdens de nacht kregen we nog een aantal neutralisaties, o.m. toen de Ferrari van Louis Machiels in de handen van Toni Vilander spinde in Les Combes en luttele ogenblikken na het aflopen van die neutralisatie de zusterwagen #51 met Alessandro Pier Guidi aan de knoppen in de bandenstapels vloog in Blanchimont. Later in de nacht zou ook de #00 Goodsmile & Type-Moon Mercedes-AMG GT3 dat kunstje overdoen op exact dezelfde plaats net op het ogenblik dat de regen harder uit de hemel viel. Lange tijd zou de wedstrijd onder neutralisatie worden verdergezet, tot de rode vlag werd bovengehaald.

Opvallend, enkel de SMP Racing Ferrari 488 GT3 #72 - die op de vierde plaats vertoeft - heeft zijn verplichte technical stop reeds afgewerkt. De volledige top drie moet die vijf minuten durende pitstop nog wegwerken voor het einde van het 22e wedstrijduur.

In de Silver Cup gaat de AKKA ASP Team Mercedes #90 van Nico Bastian, Timur Boguslavskiy en Felipe Fraga aan de leiding, terwijl Salih Yoluc, Ahmad Al Harthy, Charlie Eastwood en Nicki Thiim in hun Oman Racing with TF Sport Aston Martin Pro-Am-ranking aanvoeren en Christian Hook, Alexander Mattschull, Manuel Lauck en Hendrik Still in hun Rinaldi Ferrari op kop liggen in Am.
 

Update 8:00

De wedstrijdleiding bevestigde zonet dat er niet geracet wordt voor 11 u 30.
 
Foto's: SRO / Patrick Hecq Photography - Geert FranquetSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Endurance op zondag 28 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons