van der Horst

24H Spa: Nabeschouwing Team WRT

Een lastige wedstrijd als de Total 24 Hours of Spa winnen vereist een optimale voorbereiding, een perfecte uitvoering en… een beetje geluk! Voor Team WRT, dat vier Audi R8 LMS GT3 inzette, werd het een wrede wedstrijd, met twee opgaves na wedstrijdincidenten, een opgave door een technisch probleem en slechts één wagen die de finish bereikte op de 14e plaats, het #30 van Dennis Marschall, Ferdinand Habsburg en Matthieu Vaxiviere, dat werd ingezet onder de vlag van Audi Sport Team WRT.
“Soms moet je de zaken filosofisch benaderen… met een glas wijn”, vertelt Vincent Vosse ondanks alles met een kwinkslag. “Niets liep zoals het hoorde dit weekend. Het begon met de verschuivingen die we in ons team en binnen onze rijdersbezettingen moesten doorvoeren. Vervolgens was de wedstrijd ons allerminst gunstig gezind, want we verloren maar liefst drie wagens. Charles Weerts werd op het #32 aangereden door Catsburg, die zich is komen excuseren en de schuld op zich nam. Het #31 kwam door een technisch probleem tot stilstand in volle strijd voor de zege en het #33 had op zondagochtend een spectaculair ongeval, gelukkig zonder veel erg voor Benjamin Goethe. Het #30 bereikte de finish, maar kon nooit echt het juiste ritme ontwikkelen en we moeten de gegevens dan ook analyseren om de oorzaak te achterhalen. Nochtans heeft iedereen in het team het volle pond gegeven en ik wil ieder van he n ook bedanken. Het seizoen is nog niet ten einde. We blijven gemotiveerd en we kunnen nu reeds zeggen: afspraak volgend jaar voor de Total 24 Hours of Spa 2021!”

Charles Weerts, die aan het stuur zat van de Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS #32 op het moment van het incident net na het intreden van de duisternis, was één van de eerste opgevers. “Het was een van die slechte weekends, waar niets leek te gaan zoals het hoorde”, vertelde de teamgenoot van Frank Stippler en Edoardo Mortara. “Persoonlijk waren de kwalificatie en mijn eerste deelname aan de Super Pole de hoogtepunten. Mijn felicitaties aan het trio van de Audi #66 voor hun podiumplaats en ik kan niet wachten om volgend jaar revanche te kunnen nemen.”

Het #31 van Dries Vanthoor, Christopher Mies en Kelvin van der Linde bevond zich voortdurend in de kopgroep, maar kwam zaterdag iets voor middernacht tot stilstand bovenaan de Raidillon. “Uiteraard heb ik een dubbel gevoel”, erkent de Belg. “Langs de ene kant ben ik blij voor mijn broer Laurens, die de wedstrijd won, en langs de andere kant ben ik enorm teleurgesteld. We waren zeer sterk en ik denk echt dat we een goede kans maakten op de zege, of toch minstens een podiumplaats, zeker met de regen in de eindfase van de wedstrijd. Het is echter altijd gemakkelijk praten na de feiten.”

Het seizoen van de GT World Challenge Europe besluit half november met een race over 6 uur op het Circuit Paul Ricard, van 13 tot en met 15 november. Belgian Audi Club Team WRT is vastberaden om, na de Sprint Cup-titels bij de teams en de rijders, het seizoen 2020 in schoonheid af te sluiten.

Team WRT
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Intercontinental GT Challenge op zondag 25 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons