van der Horst

24H Spa: 3 minuten Stop & Go voor Porsche Vanthoor - Drive Trough voor Bentley Soulet ingetrokken (Update)

KUS Team75 Bernhard - Porsche 991 GT3 R
KUS Team75 Bernhard - Porsche 991 GT3 R
De KUS Team75 Bernhard Porsche 911 GT3 R van Laurens Vanthoor, Michael Christensen en Kevin Estre is zopas ver teruggevallen nadat de wedstrijdleiding de wagen een Stop & Go van 3 minuten toebedeelde. Een korte boodschap op de timing maakt melding van een onveilige pit entry door Estre. Van het incident zelf zijn geen beelden beschikbaar. De Porsche ligt momenteel in vijfendertigste stelling op 2 ronden van de leider.
M-Sport - Bentley Continental GT3
M-Sport - Bentley Continental GT3
Ook Maxime Soulet kreeg tegenslag te verwerken. Zijn Bentley #8 die hij deelt met Vincent Abril en Andy Soucek kreeg namelijk een Drive Through voor het overschrijden van de stinttijd. De wagen bleef namelijk tijdens de tweede neutralisatie te lang buiten. Nochtans maakte Soulet aanstalte om binnen te komen net op het moment dat de McLaren #118 de ingang van de pitlane blokeerde. Toen hij de volgende ronde binnenkwam was de maximum tijd al overschreden. Voorlopig is de penalty wel onder voorbehoud aangezien Bentley hoogst waarschijnlijk overmacht heeft ingeroepen. 

UPDATE: De klacht van Bentley werd ontvankelijk bevonden door de racedirectie en de Drive Through straf van de Bentley #8 wordt ingetrokken.

Foto's: Niels Vaeck & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Series op zaterdag 29 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons