van der Horst

24H Spa: 3 rijders om in het oog te houden

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Om u niet altijd een gelijkaardige voorbeschouwing voor te schotelen over de 24 Uur van Spa, heeft Autosport.be ditmaal voor een compleet andere aanpak gekozen. Om te beginnen leggen we de focus bij de gladiatoren aan het stuur, van wie het merendeel leeft van de autosport en/of ingezet wordt door een van de elf constructeurs aan de start. Drie rijders hebben volgens ons de kwaliteiten om erboven uit te steken.
1. Dries Vanthoor (#30 WRT Audi R8 LMS GT3)
Dries Vanthoor - Audi R8 LMS GT3
Dries Vanthoor - Audi R8 LMS GT3
In een goede dag is de kersverse Sprintkampioen tijdens een kwalificatieronde altijd de snelste onder de fabrieksrijders van Audi. Bovendien slaagde hij er in 2018 in om tijdens de eerste kwalificatiesessie voor de 24 Uur - die met de meeste benzine aan boord - sneller te zijn dan alle concurrenten, ook zij die minder brandstof meesleurden... Een jaar later kon alleen Maro Engel een identieke prestatie in de weg staan. De pure snelheid van de Audi-rijder hoeft dus niet meer bewezen te worden. De vraag is nu hoeveel maturiteit en rust de nog altijd maar 22-jarige Limburger aan de dag kan leggen in Francorchamps. Houdt een eerste deelname met twee fabrieksrijder aan zijn zijde hem op het juiste pad?
2. Raffaele Marciello (#88 AKKA-ASP Mercedes-AMG GT3)
Raffaele Marciello - Timur Boguslavskiy (AKKA ASP Mercedes)
Raffaele Marciello - Timur Boguslavskiy (AKKA ASP Mercedes)
Misschien wel de meest complete rijder in een GT3-wagen, die tot het uiterste kan gaan wanneer dat nodig blijkt, zoals 14 uur aan het stuur zitten tijdens de editie van 2018 en toch een podiumplaats uit de brand slepen. De Italiaanse gewezen Formule 1-hoop moet wel rekening houden met zijn jonge teamgenoot Timur Boguslavskiy, die naar eigen zeggen door de coronacrisis aan voorbereiding heeft ingeboet en dus voorlopig niet op het niveau racet van zijn teamgenoten. Het kan Marciello weleens met de rug tegen de muur duwen. Spektakel gegarandeerd...
3. Philipp Eng (#34 Walkenhorst Motorsport BMW M6 GT3)
Philipp Eng
Philipp Eng
Velen zullen het al vergeten zijn, maar deze man is komend weekend een van de weinige dubbele winnaars aan de start van de 24 Hours of Spa. Zowel in 2016, toen Maxime Martin won, als in 2018 maakte de Oostenrijker immers deel uit van de winnende troepen. En hoewel hij in 2016 niet op het niveau zat van zijn teamgenoten, was hij twee jaar geleden wel de man met de meeste snelheid in huis. Meer nog: de gewezen Porsche Supercup-kampioen maakte ondertussen met succes de overstap naar de DTM en zal na een jaar afwezigheid gebrand zijn op een nieuwe topprestatie in ons land. Koppel dat aan de hoogvorm van de BMW M6 GT3 en u weet waarom Eng de komende dagen een hoofdrol zal spelen.


Foto's: Arne Simons, Racing International Photography, SROSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op maandag 19 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons