van der Horst

24H Spa: 62 wagens voor de GT4 European Series

Xwift Racing Events - Toyota GR Supra GT4 Evo
Xwift Racing Events - Toyota GR Supra GT4 Evo
Een blikvanger onder de nevenwedstrijden bij de 24 Hours of Spa worden zeker de races voor de GT4 European Series. Niet minder dan 62 wagens staan er op de inschrijvingslijst en bij de piloten bevinden zich enkele Belgen die een rol van betekenis kunnen spelen in de races.
Nooit telde een startgrid van de GT4 European Series zoveel wagens als deze bij de komende 24 Hours of Spa. 62 wagens staan er op de inschrijvingslijst, daarbij zijn wel acht bolides die uitkomen in het Scandinavische GT4 kampioenschap.

Benjamin Lessennes/Ricardo Van der Ende - BMW M4 GT4
Benjamin Lessennes/Ricardo Van der Ende - BMW M4 GT4
Bij de deelnemers vinden we natuurlijk Xwift Racing Events met hun Toyota GR Supra GT4. Etienne Cheli en Antoine Potty wonnen trouwens de laatste race van de serie verreden op het circuit van Paul Ricard. Ook Kenny Herremans mogen we vooraan verwachten, hij deelt het stuur van de V8 Racing Camaro met de Nederlander Dante Rappagne. Rodrigue Gillion vinden we dan weer terug op een Aston Martin Vantage van het Racing Spirit of Léman team. Uit het Franse kampioenschap krijgen we als gastrijders Benjamin Lessennes en Ricardo van der Ende met de BMW M4 GT4 van L’Espace Bienvenue. Beide rijders wonnen de twee laatste races voor het Franse kampioenschap en moeten dus ook hoog kunnen eindigen in Spa. Ook Stéphane Léméret tekent present met het Franse CMR, maar niet met een Alpine zoals in het Franse kampioenschap maar met een Toyota GR Supra GT4.
 
De eerste race vindt plaats op vrijdagavond, de tweede op zaterdagmiddag.  

Foto's: GT4 European Series & FFSA GT-GT4 France
   • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons