van der Horst

24H Spa: 65 wagens aan de start

Testdag 24h Spa
Testdag 24h Spa
Dinsdag presenteerde SRO tijdens de eerste van de twee officiële testdagen de definitieve startlijst voor de 24H Spa en daarop prijken 65 bolides. Negen merken zijn vertegenwoordigd. Porsche en Mercedes zijn het best vertegenwoordigd met ieder 13 wagens, Audi telt één exemplaar minder. Verder omvat de lijst negen Lamborghini’s, vijf Ferrari’s, vijf BMW’s, 4 McLarens, 3 Aston Martins en 1 Bentley.
Team WRT - Audi R8 LMS GT3 Evo
Team WRT - Audi R8 LMS GT3 Evo
Niet minder dan 23 wagens komen uit in de Pro-categorie, de Silver Cup telt 18 deelnemers, de nieuwe Gold-categorie kan rekenen op 14 wagens, dat is zes meer dan de Pro-Am categorie. Slechts twee wagens schreven zich in voor de Bronze Cup. Van Belgische zijde hebben we natuurlijk de vaste deelnemers aan de GT World Challenge. Bij Team WRT dat vijf Audi’s inzet, vormen Dries Vanthoor en Charles Weerts team met Kelvin van der Linde op de wagen #32. Wagen #46 komt natuurlijk in handen van Fréderic Vervisch, Valentino Rossi en Nico Müller. Het team zal ook steun verlenen aan Boutsen Racing waar we op de Audi R8 LMS GT3 onder meer Benjamin Lessennes terugvinden. Nicolas Baert zet zijn campagne met Saintéloc Racing verder.

Iron Dames - Ferrari 488 GT3
Iron Dames - Ferrari 488 GT3
Bij Ferrari vinden we Sarah Bovy terug op de 488 GT3 van Iron Dames, terwijl Louis Machiels bij AF Corse onderdak vond. Bij de favorieten voor de zege mogen we zeker de Beechdean AMR Aston Martin Vantage van Maxime Martin en de KCMG Porsche 911 GT3-R van Laurens Vanthoor rekenen. Herberth Motorsport voegt ook de 24H Spa aan zijn kalender toe en rekruteerde Alessio Picariello voor één van zijn twee Porsches. Baptiste Moulin is de enige Belg bij Lamborghini, hij komt uit voor Vincenzo Sospiri Racing. Dan is er natuurlijk nog de enige Bentley waar Nigel Bailly het stuur deelt met Stéphane Lémeret en Antonin Borga. Nog niet alle zitjes zijn volzet, misschien kan het aantal deelnemende Belgen dus nog aangroeien in de komende weken.

Foto's: Arne Simons, Geert Franquet & Niels Vaeck
   • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons