van der Horst

24H Spa: 67 wagens voor de Honderdste verjaardag - sterke Belgische delegatie

Sterke Belgische delegatie bij de 24 Hours of Spa
Sterke Belgische delegatie bij de 24 Hours of Spa
Volgende maand viert de 24 Hours of Spa zijn honderdste verjaardag en voor deze editie hebben 67 wagens zich ingeschreven. Negen constructeurs zijn vertegenwoordigd dit jaar en opvallend is ook het hoge aantal Belgen dat aan de start komt. Negentien landgenoten zijn al zeker van een zitje maar dat zal nog aangroeien aangezien verschillende teams nog geen volledige bezetting hebben bekend gemaakt.
Circuit de Spa-Francorchamps
Circuit de Spa-Francorchamps
De Pro klasse is de best bezette met niet minder dan 24 wagens, in ProAm krijgen vijf deelnemers en de Gold klasse telt er één meer. De Silver klasse kan rekenen op 10 wagens terwijl de Bronze Cup een mooi succes kent met 22 inschrijvingen. Mercedes is het best vertegenwoordigde merk met 14 wagens gevolgd door Porsche dat er 12 aan de start brengt.
 
Veel Belgen bij Comtoyou Racing
Veel Belgen bij Comtoyou Racing
Vier in België gelokaliseerde teams komen er aan de start met Team WRT, Comtoyou Racing, Boutsen VDS en Haas RT. Wat betreft het inzetten van Belgische rijders spant Comtoyou Racing de kroon dat rekent op Nicolas Baert, Esteban Muth, Sam Dejonghe, Kobe Pauwels, Matisse Lismont en John De Wilde. Bij Team WRT rekent men op de vaste namen met Dries Vanthoor, Charles Weerts en Maxime Martin. Voorlopig geen Belgische piloten bij Boutsen VDS, maar Haas RT laat Jan Heylen overkomen van de Sates en zet Olivier Bertels in op de tweede Audi van het team.
 
Gilles Magnus & Gilles Stadsbader bij Saintéloc Racing
Gilles Magnus & Gilles Stadsbader bij Saintéloc Racing
RACB poloot van het jaar Sarah Bovy krijgt de kans om het stuur te nemen van de Iron Dames Lamborghini. Het Franse Saintéloc Racing heeft twee Belgen opgenomen in zijn bezetting, Gilles Magnus komt uit op de eerste wagen terwijl Gilles Stadsbader plaats krijgt op de tweede wagen. Bij AF Corse Ferrari vinden we zoals bij de andere races van de Endurance Cup Louis en Jef Machiels terug. Laurens Vanthoor mikt op een nieuwe zege met de Porsche van HubAuto Racing. Alessio Picariello die vond dan weer onderdak bij LionSpeed GP Porsche en tenslotte treed Frédéric Vervisch aan in de enige Mustang GT3 aan de start.
 
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan GT3 Evo
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Maar bij de Prologue testdagen zagen we nog andere landgenoten aan het werk, die allen hopen op een vast zitje tijdens de 24 Hours. Ulysse De Pauw zagen we zo op de Boutsen VDS Mercedes-AMG GT3 Evo #9 en Baptiste Moulin zat dan weer achter het stuur van de GRT Grasser Racing Team Lamborghini #19. Daarnaast zijn er nog enkele Belgische piloten die zullen trachten om in extremis nog een zitje te bemachtigen.

Foto's: Niels Vaeck
 



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons