van der Horst

24H Spa: 72 wagens aan de start (+ Deelnemerslijst PDF)

Tech 1 - Lexus RC F
Tech 1 - Lexus RC F
Vandaag op de eerste van twee officiële testdagen werd de inschrijvingslijst voor de 24 Hours of Spa bekend gemaakt. Niet minder dan 72 GT3 bolides die 11 merken vertegenwoordigen prijken op de lijst waarvan er 36 ingeschreven (de helft) staan in de Pro categorie, een record. Vorig jaar stonden er nog 61 GT3's en twee Cup wagens aan de start. Met 28 wagens die punten sprokkelen voor de Intercontinental GT Challenge wordt ook daar een nieuw record gevestigd.
Montaplast by Land-Motorsport - Audi R8 LMS GT3
Montaplast by Land-Motorsport - Audi R8 LMS GT3
Met 11 wagens ieder spannen Audi en Lamborghini de kroon wat betreft aantal ingeschreven bolides. Audi, waarvan drie wagens kunnen rekenen op fabriekssteun, zet zes R8 LMS in in de Pro klasse, 3 in de Silver Cup en 1 in zowel de Pro-Am als de Am klasse. Lamborghini heeft slechts 3 wagens in de Pro klasse terwijl het er 6 in de Silver Cup en 3 in de Am klasse inschreef.

Goodsmile Racing - Mercedes AMG GT3
Goodsmile Racing - Mercedes AMG GT3
Mercedes moet niet veel onderdoen voor de twee bovengenoemde merken met 10 AMG GT3’s aan de start waarvan er niet minder dan 6 uitkomen in de Pro klasse. Ook Ferrari zakt af met 10 wagens naar de Ardennen maar daarvan komen er slechts 3 uit in de Pro klasse. De verrassing van deze editie is Porsche, dat ditmaal rekent op niet minder dan 9 bolides, waarvan niet minder dan 6 uitkomen in de hoogste divisie.

M-sport - Bentley Continental GT3
M-sport - Bentley Continental GT3
Bentley wil eindelijk de zege binnenhalen en dat zeker in het jaar dat het merk zijn honderdste verjaardag viert. De Britse constructeur doet het met 5 Continental GT3’s evenveel als er BMW M6 en Aston Martin Vantage GT3’s aan de start staan. De Japanse constructeurs Honda en Nissan rekenen ieder op 2 bolides terwijl Lexus slechts 1 RC F aan de start brengt. Enkel McLaren ontbreekt op het appel om het feest compleet te maken


--- DEELNEMERSLIJST 24H SPA 2019 (PDF) ---

Foto's: Niels Vaeck
 



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons