van der Horst

24H Spa: Affiche 10/10: de CrowdStrike 24 Hours of Spa reist met de laatste verzamelaffiche Back to the Future

Vooruitblik naar de toekomst met Maserati
Vooruitblik naar de toekomst met Maserati
De aftelklok staat bijna op nul! De 26ste week van het jaar 2024 staat volledig in het teken van de langverwachte CrowdStrike 24 Hours of Spa. Sinds midden maart doen de verzamelaffiches van de eeuweditie de fans van ’s werelds grootste GT-race ter wereld watertanden. Stuk voor stuk hebben ze de negen ingeschreven constructeurs van de 24 Uur in de kijker gezet. Het werd een ware reis door de tijd, dankzij modellen die de geschiedenis van de race hebben geschreven. Alle decennia van de dubbele race rond de klok in de Ardennen kwamen aan bod!
Op de negen eerste affiches getekend door de Franse kunstenaar Guillaume Lopez pronkte telkens een iconische auto uit de geschiedenis van de 24 Uur en een GT3 die aan de start staat van de eeuweditie. Iedere affiche is specifiek: een lauwerkrans voor een winnende auto, regen, de nacht, een quote van Enzo Ferrari, de vermelding van een verjaardag of van een record… De tiende affiche is echter een echt verzamelobject dat u compleet zal verrassen!
 
Back to the future met affiche 10/10
Back to the future met affiche 10/10
Geen combinatie van heden en verleden, maar wel een blik op de toekomst op deze creatie van Guillaume Lopez en Benjamin Benéteau. De Maserati MC12 in de kleuren van Vitaphone, driemaal winnaar tussen 2005 en 2008, krijgt aan zijn zijde een evolutie van de huidige Maserati GT2… U zal snel opmerken dat die auto de Raidillon bestormt zonder de grond te raken, in een erg futuristische omgeving en met talrijke filmverwijzingen: de Maserati geïnspireerd op de film ‘The Fifth Element’, de DeLorean uit ‘Back To The Future’ aan de voet van de Raidillon, de koepels, de TIE Starfighter, de Starship-raket…
 
De vermelding op de grond, een referentie naar het jaar 2124, zorgt voor een glimlach, want natuurlijk is het onmogelijk om vandaag te bedenken hoe de autosport er over een eeuw zal uitzien. Wie had zich in 1924 het parcours kunnen inbeelden van de eerste 24 uursrace georganiseerd in België? De volgende generaties zullen van de partij zijn in 2124, maar eerst vinden wij elkaar met veel plezier terug voor deze editie. Op zaterdag 29 juni 2024 viert de CrowdStrike 24 Hours of Spa zijn 100ste verjaardag en we beloven u een uitzonderlijk evenement.
 
N.B.: Net als alle andere verzamelaffiches, wordt deze versie te koop aangeboden in de officiële shops tijdens de week van de 24 Uur, of in de merchandising-rubriek van de officiële website van het evenement.

Persbericht Crowdstrike 24 Hours of Spa  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons