van der Horst

24H Spa: Amaury Bonduel wint tweede race van de Lamborghini Super Trofeo

Start race 2 Lamborghini Super Trofeo
Start race 2 Lamborghini Super Trofeo
Ook de tweede race van de Lamborghini Super Trofeo kende een bewogen verloop en diende enkele malen geneutraliseerd te worden. Uiteindelijk kwam de Lamborghini van Max Weering en Loris Spinelli als eerste over de finishlijn voor de wagen van onze landgenoot Amaury Bondel (BDR Compétition by Grupo Prom Racing Team). Maar Max Weering kreeg een tijdstraf voor een inhaalmanoeuvre buiten de limieten van de piste waardoor de zege uiteindelijk naar onze landgenoot ging, zijn eerste in de Super Trofeo.
Gerard Van der Horst - Van der Horst Motorsport
Gerard Van der Horst - Van der Horst Motorsport
Al van in de eerste ronde ging het mis, bij het aansnijden van Combes haakten twee wagens in elkaar en gingen van de piste. Gerard Van der Horst (Van der Horst Motorsport) passeerde net op het ogenblik toen een van de wagens terug de piste opschoot en hij kon geen kant op en kon een aanrijding niet vermijden. De blauwe Huracan van de Nederlander eindigde zijn race in de grindbak.


Amaury Bondel - BDR Compétition by Grupo Prom Racing Team
Amaury Bondel - BDR Compétition by Grupo Prom Racing Team
Bonduel die als tweede van start ging was ondertussen weggezakt naar de vierde positie. Maar een sterke inhaalrace bracht hem na de pitstop naar de kop van de race. Maar Bonduel had geen verweer tegen Spinelli die hem voorbijging en zelfs afstand wist te nemen. Het was echter niet voldoende voor de zege, een tijdstraf wierp de Italiaan en zijn Nederlandse teamgenoot terug naar de tweede positie. De derde positie was voor Lewis Williamson en Massimo Ciglia (Oregon Team), zij waren tevens primus in de Pro-Am klasse.
 
Benoît en François Semoulin - Semspeed
Benoît en François Semoulin - Semspeed
Stéphan Guerin (Arkadia racing) won in de Am klasse nadat de op kop liggende Andrzej   Lewandowski (VSR) een drive through kreeg. van Elie Dubelly en Pierre Feligioni (Boutsen Racing) eindigden ditmaal als zesde. In de Lamborghini Cup ging de zege voor de tweede maal op rij naar Benoît en François Semoulin (Semspeed). Zij bleven Donovan en Luciano Privitelio (Rexal FFF Racing) voor.


Foto's: Niels Vaeck & Racingpixels
   • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons