van der Horst

24H Spa: Antoine Potty, Etienne Cheli en Xwift Racing Events winnen thuisrace

Xwift Racing Events - Toyota GR Supra GT4 Evo
Xwift Racing Events - Toyota GR Supra GT4 Evo
Antoine Potty en Etienne Cheli hebben de Toyota GR Supra GT4 van Xwift Racing Events een thuisoverwinning geschonken. Tijdens de tweede race in Spa-Francorchamps zorgde Cheli er eerst voor dat hij de voeling met de koplopers niet verloor, waarna hij vroeg de pits opzocht om het stuur door te geven aan onze landgenoot. Potty maakte het af met een sterke eindsprint. Dat terwijl de andere aanwezige Belgen minder geluk kenden.
Xwift Racing Events - Toyota GR Supra GT4 Evo
Xwift Racing Events - Toyota GR Supra GT4 Evo
De wedstrijd werd in de eerste helft vooral getekend door drie safety car periodes nadat er telkens een wagen aan La Source in de grindbak geparkeerd stond. Vooral de tweede interventie had een grote impact, want deze zorgde ervoor dat de pitstops uitgesteld werden. Eens de race terug op gang kwam en de deelnemers de pits mochten opzoeken, kwam Cheli al vroeg binnen om het stuur door te geven aan Potty. Een goede zet bleek later, want door de zogenaamde undercut kwam de Belg ineens in derde positie uit. Van daaruit kon hij zich opwerken naar de leiding en hij gaf deze niet meer af. De Team Speedcar Audi van Robert Consani en Benjamin Lariche eindigde als tweede, terwijl Berkay Besler en Tom Edgar in hun Borusan Otomotiv Motorsport BMW het podium vervolledigden.

CMR - Toyota GR Supra GT4 Evo
CMR - Toyota GR Supra GT4 Evo
Langs Belgische zijde verliep het toch niet allemaal als het moest voor de andere deelnemers. Stéphane Lémeret was naast Potty de enige landgenoot die in de top tien geraakte. Samen met Corentin Tierce in de CMR Toyota eindigde hij als vijfde. Voor de L'Espace Bienvenue BMW van Benjamin Lessennes en Ricardo van der Ende liep het slechter af. De Nederlander kon goed aansluiten, maar gaandeweg viel hij vooraan weg. Ook Lessennes kon het tij niet keren en zij moesten tevreden zijn met de 24ste plaats. in Pro-Am kwamen Rodrigue Gillion en Akhil Rabindra niet verder dan een 33ste plaats algemeen en achtste in klasse. De V8 Racing Camaro van Dante Rappange en Kenny Herremans kwam zoals eerder gemeld niet in actie. Tot slot ging de zege voor de GT4 Scandinavia voor een tweede maal dit weekend richting de Toyota Gazoo Racing Sweden Supra GT4 EVO van Skaras/Holmlund.

Foto's: GT4 European Series & Niels Vaeck



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons