van der Horst

24H Spa: Audi bezet volledige top vier - Brandje bij Ferrari

Saintéloc Racing - Audi R8 LMS
Saintéloc Racing - Audi R8 LMS
De vrije trainingen voor de 24 Hours of Spa schoten vanmiddag het raceweekend echt op gang, alle deelnemers benutten optimaal het anderhalve uur dat ze kregen om hun auto's aan de tand te voelen. De omstandigheden op de omloop van Francorchamps waren echter niet ideaal, een opdrogende baan zorgde ervoor dat pas in het laatste halfuur de slicks konden worden gemonteerd. De Saintéloc Audi #26 van Guilvert, Parisy en Haase was uiteindelijk de snelste.
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
Zij hadden meer dan een seconde voorsprong op merkgenoten Phoenix Racing met de nummer 6, derde was nog een Audi van Saintéloc (#25), gevolgd door de eerste WRT bolide (#4) van onder meer Adrien de Leener en nieuwkomer Bertrand Baguette. De eerste Mercedes werd het nummer 84 op de vijfde plaats, zij gingen de GRT Lamborghini #16 vooraf. De Audi's toonden zich vooral in de natte omstandigheden de beste maar ook de Mercedessen zullen klaarblijkelijk straks tijdens de kwalificaties een belangrijke rol gaan spelen. 

AF Corse - Ferrari 488 GT3
AF Corse - Ferrari 488 GT3
De sessie diende enkele minuten voor het einde stilgelegd te worden door middel van de rode vlag nadat de McLaren #59 bovenop de Raidillon opeens stil bleef staan en op hetzelfde ogenblik de Mercedes #57 aan de ingang tot de pitlane tot stilstand kwam. Het was al de tweede keer dat de sessie gestopt werd, de eerste keer was voor een korte reparatie aan de kerbstones in Les Combes. De ROWE BMW #99 van Maxime Martin kreeg af te rekenen met een klapband.  Een ander incident overkwam de AF Corse Ferrari #51, tijdens het bijtanken was er een kortstondig brandje dat gelukkig snel geblust kon worden. De auto zagen we later in de sessie zelfs opnieuw in actie.

--- Uitslag Vrije Training 24 Hours of Spa 2016 (pdf) ---

Foto's: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op donderdag 28 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons