van der Horst

24H Spa: Audi met drie fabriekswagens - Land Motorsport aan de start

Land Motorsport - Audi R8 LMS
Land Motorsport - Audi R8 LMS
Audi brengt dit jaar drie fabriekswagens aan de start van de Total 24 Hours of Spa. Ten opzichte van de editie 2017 schroeft de Duitse constructeur haar engagement dus wat terug van vijf naar drie ondersteunde bolides, waarvan WRT er twee voor haar rekening neemt. Opmerkelijk is ook de aanwezigheid van Land Motorsport, dat voor het eerste aan de start verschijnt van een SRO-kampioenschap. In totaal staan er elf Audi's op de deelnemerslijst.
Audi Sport Team Saintéloc - Audi R8 LMS
Audi Sport Team Saintéloc - Audi R8 LMS
Audi Sport Team Saintéloc won vorig jaar de 24 Uur van Spa met Christopher Haase, Markus Winkelhock en Jules Gounon. Het Franse team krijgt van Audi dan ook opnieuw de kans om haar titel in optimale omstandigheden te verdedigen. Het zitje van Jules Gounon (inmiddels een Bentley Boy) wordt ingenomen door Frédéric Vervisch. WRT mag wederom twee fabriekswagen runnen op eigen terrein. De Audi #1 van Dries Vanthoor, Christopher Mies en Alex Riberas die momenteel het kampioenschap aanvoert, blijft ongewijzigd en wordt geflankeerd door een tweede officiële wagen voor DTM-sterren Robin Frijns, René Rast en Nico Müller.

Attempto Racing - Audi R8 LMS
Attempto Racing - Audi R8 LMS
Belgian Audi Club WRT brengt daarnaast ook nog twee 'gewone' Audi's aan de start, waarvan er een alvast bestuurd zal worden door Marcel Fässler. Na successen in de ADAC GT Masters en de 24 Uur van de Nürburgring komt Land Motorsport dit jaar voor het eerst kennismaken met de 24 Uur van Spa, tot dusver werd enkel Kelvin van der Linde bevestigd, al hopen we natuurlijk dat Alessio Picariello een kans krijgt. De overige Audi's worden ingezet door Attempto Racing (2), Car Collection Motorsport (1), Aust Motorsport (1) en Saintéloc Racing (1).

Foto's: Arne Simons & Marnik Mouchaers

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op woensdag 13 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons