van der Horst

24H Spa: Audi met drie fabriekswagens - Lopez maakt GT3-debuut

Saintéloc Racing - Audi R8 LMS
Saintéloc Racing - Audi R8 LMS
Net als in 2018 brengt Audi dit jaar drie fabriekswagens aan de start van de Total 24 Hours of Spa. Zowel WRT (2) als Saintéloc (1) mogen wederom het prefix 'Audi Sport Team' gebruiken en op één rijder na blijven de line-ups ongewijzigd. Land Motorsport was vorig jaar het beste Audi-team met de derde plaats, maar wordt niet rechtstreeks door Audi ondersteund. De Duitse R8 LMS Evo is daarentegen wel een van de vier wagens die punten kan scoren voor het Intercontinental GT Challenge-klassement, bovendien heeft men met Jóse María López een grote naam aangetrokken.
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
Audi Sport Team Saintéloc doet wederom een beroep op het trio Frédéric Vervisch/Christopher Haase/Markus Winkelhock, waarvan de twee laatstgenoemden in 2017 de 24 Uur van Spa wonnen met het Franse team. Bij Audi Sport Team WRT is er opnieuw een line-up die exclusief uit DTM-rijders is samengesteld, Robin Frijns, Nico Müller en René Rast vormen namelijk opnieuw een team. De andere Belgische fabrieks-Audi krijgt Endurance Cup-rijders Alex Riberas en Dries Vanthoor mee, terwijl Frank Stippler invalt voor Ezequiel Perez Companc na zijn zware crash in Paul Ricard.

Montaplast by Land-Motorsport - Audi R8 LMS
Montaplast by Land-Motorsport - Audi R8 LMS
Montaplast by Land-Motorsport heeft met Jóse María López een grote naam weten te strikken. De FIA WEC- (Toyota) en Formule E-piloot (en drievoudig WTCC-kampioen) vormt een trio met Christopher Mies en Ricardo Feller. In een ver verleden kwam Lopez al in actie met GT1-bolides in het WK (Aston Martin) alsook de FIA GT Series (Ferrari).


WRT zet verder nog minstens twee extra exemplaren van de R8 in (#10: Breukers/Nato/Weerts in Pro & #17: Davies/MacDowall/Petit in Silver), terwijl ook Attempto Racing, Phoenix Racing en Saintéloc Racing nog enkele wagens inschrijven voor eigen rekening. Het aantal Audi's zal dan ook in de dubbele cijfers liggen. De volledige deelnemerslijst voor de 24 Uur van Spa wordt morgen tijdens de testdag bekendgemaakt.

Foto's: Arne Simons, Martijn Wouters & Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op maandag 1 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons