van der Horst

24H Spa: Audi neemt leiding over van Mercedes

Audi Sport Team Saintéloc - Audi R8 LMS
Audi Sport Team Saintéloc - Audi R8 LMS
Met nog 2 uur en 20 minuten op de klok heeft Audi de leiding overgenomen in de 24 uren van Spa. De Audi Sport Team Sainteloc R8 LMS #25 van Markus Winkelhock passeerde een klein uur geleden al de WRT Audi #1 van Nico Müller voor P2, en ging vervolgens op jacht naar de leider, de AKKA ASP Mercedes-AMG GT3 #50 in handen van Raffaele Marciello. Na een tumultueuze nacht bleef het de voorbije uren verrassend rustig op de baan, met nauwelijks neutralisaties. Met vier constructeurs in de top vijf en binnen de 50 seconden lijken we ons alvast te mogen opmaken voor spannende finale.
  • VR Racing
Speedlover - Porsche 991 Cup
Speedlover - Porsche 991 Cup
Het scheelde niet veel of de blauwe AKKA ASP Mercedes was de leiding kwijtgeraakt met een crash op de Raidillon. Bij het dubbelen van Louis-Philippe Soenen kwam het tot een licht contact, waardoor de Mercedes uit balans raakte en rondging. Mortara kon de wagen uit de muur houden en verloor uiteindelijk slechts 15 seconden, die natuurlijk van vitaal belang zijn in deze fase. Bovendien zal het zeer nipt worden voor de Mercedes om geen derde stop te moeten maken om de maximale stinttijd niet te overschrijden.  

M-Sport - Bentley Continental GT3
M-Sport - Bentley Continental GT3
Ook de Bentley Continental GT3 #8 van onder meer Maxime Soulet en de KÜS Team75 Bernhard Porsche 911 GT3 R van Laurens Vanthoor zijn nog lang niet uitgeteld, de wagens van onze twee landgenoten vertoeven momenteel respectievelijk in vierde en vijfde stelling, minder dan 50 seconden achter de nieuwe leider. Ook Frédéric Vervisch moet de hoop nog niet opgeven met de WRT Audi #2, al zal hij meer moeten rekenen op de tussenkomst van een safety car. De ROWE Racing BMW M6 GT3 #98 doet niet meer mee vooraan na een lange stop voor een technisch probleem en viel terug naar P10.

Foto's: Martijn Wouters & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op zondag 30 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons