van der Horst

24H Spa: Audi Sport onthult rijderscombinaties

WRT - Audi R8 LMS
WRT - Audi R8 LMS
Audi Sport zal vier wagens officieel ondersteunen tijdens de komende editie van de 24 Hours of Spa. Het Belgische W Racing Team neemt het leeuwendeel van de bolides voor zijn rekening, maar ook het Franse Saintéloc en het Duitse Attempto brengen een R8 LMS GT3 aan de start voor de overwinning.
  • VR Racing
De rijderscombinaties bij WRT zien er tijdens de komende 24 Hours of Spa anders uit dan tijdens de andere wedstrijden van de GT World Challenge Europe Endurance Cup. Belgen Dries Vanthoor en Charles Weerts delen niet langer het stuur van dezelfde Audi R8 LMS GT3: de jonge Limburger krijgt naast vaste teamgenoot Christopher Mies ook DTM-rijder Robin Frijns als versterking. De zoon van teambaas Yves Weerts doet het dan weer met voormalig fabrieksrijder Edoardo Mortara en Frank Stippler, op een auto die op papier geen fabriekssteun krijgt.

Het team van Vincent Vosse brengt nog een derde Pro-wagen aan de start, met aan het stuur Mirko Bortolotti en Kelvin van der Linde, zonder Rolf Ineichen. De Duitse semiprof moet plaats laten voor regerend DTM-kampioen René Rast. Daarnaast wordt er nog een vierde wagen inzet in de Silver Cup, met onder meer de jonge Benjamin Goethe.

Première voor Attempto Racing

Attempto Racing - Audi R8 LMS GT3
Attempto Racing - Audi R8 LMS GT3
Audi Sport mikt in 2020 op een derde Belg, maar niet langer bij Saintéloc Racing. West-Vlaming Frédéric Vervisch doet het samen met Mattia Drudi op een R8 van Attempto Racing, dat voor het eerst officiële ondersteuning krijgt van het moederhuis. Kim-Luis Schramm wordt vervangen door kersvers fabrieksrijder Patric Niederhauser. Markus Winkelhock en Christopher Haase blijven het vaste duo bij Saintéloc Racing, maar worden in 2020 versterkt door DTM-leider Nico Müller.

Foto: SROSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op dinsdag 29 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons