van der Horst

24H Spa: Belgen op podiumkoers

AF Corse - Ferrari 488 GT3
AF Corse - Ferrari 488 GT3
Verschillende Belgen staan deze namiddag mogelijk op het podium van de 24 Uur van Spa. Natuurlijk zijn er WRT, Dries Vanthoor en Charles Weerts in het gezelschap van de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde. De Belgische Audi #32 strijdt mee voor de overwinning. Daarnaast zijn er ook John Wartique en Louis Machiels, die op weg lijken naar de zilveren medaille in Pro-Am met hun Ferrari #52 van AF Corse.
  • Prospeed Competition
AF Corse leidt in het algemene klassement met de #51 van Iron Lynx, maar het team van Amato Ferrari doet nog beter in Pro-Am. Daar leidt de #53 van Duncan Cameron, Rino Mastronardi, Matt Griffin en Miguel Molina, voor onze landgenoten John Wartique en Louis Machiels, die de #52 delen met Andrea Bertolini en Alessio Rovera. Het verschil bedraagt ongeveer een ronde.

Garage 59 - Aston Martin Vantage AMR GT3
Garage 59 - Aston Martin Vantage AMR GT3
De beste deelnemer uit de Silver Cup ligt buiten de top 10. Aston Martin leidt daar dankzij Garage 59 en de #159 van Tuomas Tujula, Alex MacDowall, Valentin Hasse-Clot en Nicolai Kjaergaard. Mercedes en Madpanda Motorsport hebben daar de leiding verloren, maar liggen nog altijd in tweede stelling, al zouden de rollen door het kleine verschil nog kunnen omgedraaid worden. In de Am-categorie is de leiding voor de #166 Porsche van Haegeli by T2 Racing (Lauck-Decurtins-Busch-Basseng), na de crash van de enige concurrent, de Porsche #23 van Huber Motorsport.

Foto's: Arne Simons



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons