van der Horst

24H Spa: Belgen verdienstelijk in Peugeot 308 Racing Cup

Fred Caprasse - Peugeot 308 Racing Cup
Fred Caprasse - Peugeot 308 Racing Cup
De Peugeot 308 Racing Cup is de nieuwe mono-promotiecup die Peugeot dit jaar lanceerde in Frankrijk. Voor de eerste maal kwam de cup buiten de grenzen van Frankrijk in actie en dat in het voorprogramma van de 24 Hours of Spa. Er stonden twee races over 11 ronden op het programma. Enkele Belgische rijders, die men normaal bezig ziet in de TCR Benelux Cup, maakten van de gelegenheid gebruik om zich in te schrijven voor deze Belgische manche. Maxime Potty, Fred Caprasse en Matthieu de Robiano probeerden de Fransen het vuur aan de schenen te leggen.
Matthieu de Robiano - Peugeot 308 Racing Cup
Matthieu de Robiano - Peugeot 308 Racing Cup
In de eerste race op vrijdag miste Fred Caprasse maar nipt het podium, hij werd vierde vlak achter de ervaren Fransman Nicolas Milan. Maxime Potty kwam als vijfde over de streep en was eerste Junior rijder, een plaats verder eindigde de Robiano. De race werd gewonnen door Julien Briche.
Maxime Potty - Peugeot 308 Racing Cup
Maxime Potty - Peugeot 308 Racing Cup
De race op zaterdag werd eveneens gewonnen door Briche en ditmaal was Potty de best geklasseerde Belg op vijfde plaats, goed voor een derde stek bij de Juniors. De Robiano finishte als tiende en Caprasse kwam ditmaal niet verder dan de dertiende plaats. In ieder geval waren alle Belgische rijders gecharmeerd door de Franse Cup racer en het is niet onmogelijk dat een van onze landgenoten volgend jaar uitwijkt naar onze zuiderburen om er de Peugeot 308 Racing Cup te betwisten.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 2 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons