van der Horst

24H Spa: Benjamin Lessennes en Ricardo van der Ende zegevieren in GT4 European Series

l’Espace Bienvenue - BMW M4 GT4
l’Espace Bienvenue - BMW M4 GT4
Benjamin Lessennes en Ricardo van der Ende (l’Espace Bienvenue BMW M4 GT4) hebben vrijdagavond de eerste race voor de GT4 European Series in het kader van de 24 Hours of Spa gewonnen. Na een eindsprint van de Nederlander wist de Franse BMW net Schrey/Piana (Bonk Motorsport BMW M4 GT4) en Guilvert/Hamon (Saintéloc Junior Team Audi R8 LMS GT4) achter zich te houden. Antoine Potty en Etienne Cheli (Xwift Racing Events Toyota GR Supra GT4) werden na een mooie remonte vijfde algemeen. Kenny Herremans en Dante Rappange (V8 Racing Camaro) moesten van te ver op de grid terugkomen en geraakten niet verder dan de 17de plaats.
Start race 1 GT4 European Series Spa
Start race 1 GT4 European Series Spa
De race leek uit te draaien op een duel tussen de JSB Competition Aston Martin Vantage van Briche/Briche en de Saintéloc Junior Team Audi R8 LMS GT4 van Guilvert/Hamon tot een safety car periode en daarna een Full Course Yellow situatie het klassement door elkaar haalden. Lessennes/van der Ende profiteerden eerst al van een zeer geslaagde pitstop om op te schuiven naar de derde plaats en wanneer de safety car voor de tweede maal het veld weer bijeenbracht kon van der Ende er een eindsprint uit persen en alsnog de zege behalen. Ook de Hofor Racing by Bonk Motorsport BMW wist nog in de ultieme fase van de race voorbij de Aston Martin en de Audi te gaan. Guilvert/Hamon moesten zich troosten met de zege in de Pro-Am klasse.

Xwift Racing Events - Toyota GR Supra GT4 Evo
Xwift Racing Events - Toyota GR Supra GT4 Evo
In de laatste ronde verloor de Xwift Racing Events Toyota, die mooi opgeklommen was nog de vierde plaats aan de Mirage Racing Aston Martin van Day/Del Sarte. De Belgische Toyota werd wel vierde in de Silver klasse. Alban Varutti in de AVR-Avvatar Porsche Cayman won de Am klasse. Stéphane Lémeret werd met de CMR Toyota GR Supra GT4 Evo 24ste. De zege in de GT4 Scandinavia was voor de Toyota Gazoo Racing Sweden Supra GT4 EVO van Skaras/Holmlund.

Foto's: Niels Vaeck
   • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons