van der Horst

24H Spa: Bentley gooit line-ups door elkaar

M-sport - Bentley Continental GT3
M-sport - Bentley Continental GT3
Ter gelegenheid van haar 100e verjaardag brengt Bentley dit jaar vier fabriekswagens aan de start van de Total 24 Hours of Spa. Daarvoor is heel wat extra mankracht nodig, niet alleen in de pitlane maar ook achter het stuur. Na maanden van testen en gesprekken vallen nu de laatste puzzelstukjes in elkaar.
Bentley Team M-Sport - Bentley Continental GT3
Bentley Team M-Sport - Bentley Continental GT3
Op de Continental GT3 met startnummer #107 blijft alles bij het oude, Steven Kane, Jules Gounon en Jordan Pepper wonnen begin deze maand de 1000km van Paul Ricard en trekken samen naar Spa. Een van de voornaamste nieuwigheden is echter dat het 'eeuwige' Bentley duo Maxime Soulet en Andy Soucek gesplitst wordt, hun ervaring wordt maximaal benut door elk kapitein te maken van een wagen. Soulet blijft aan op de #108 en krijgt Markus Palttala en Alex Buncombe naast zich, terwijl Soucek op de #110 Lucas Ordonez en Pipo Derani de weg toont. Op de #109 vinden we een verzameling van de voornaamste namen van het klantenprogramma van de Britse constructeur, namelijk Rodrigo Baptista, Seb Morris en Callum Macleod.

Bentley line-ups Total 24H of Spa 2019:
#107: Steven Kane - Jules Gounon - Jordan Pepper
#108: Maxime Soulet - Markus Palttala - Alex Buncombe
#109: Rodrigo Baptista - Seb Morris - Callum Macleod
#110: Andy Soucek - Lucas Ordonez - Pipo Derani

Foto's: Georges De Coster & Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Series op vrijdag 28 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons