van der Horst

24H Spa: Bentley trekt Palttala en ex-Nissan rijders aan - exit Abril

M-Sport - Bentley Continental GT3 #108
M-Sport - Bentley Continental GT3 #108
Bentley Motorsport heeft de zes zitjes op de twee extra wagens die het aan de start brengt van de Total 24 Hours of Spa ingevuld. Zoals aangekondigd deed het daarvoor deels een beroep op enkele trouwe piloten uit het klantenprogramma. Zo zullen Callum Macleod en Seb Morris (Team Parker, British GT en Blancpain GT) samen met Rodrigo Baptista (K-PAX Racing, Blancpain GT World Challenge America en tevens ex-WRT) uitkomen op een van de nieuwe Bentley Continental GT3. Grotere namen treffen we op de andere wagen.
  • Prospeed Competition
Markus Palttala
Markus Palttala
Na zijn deelnames op de Jaguar (2017) en Lexus (2018) van Emil Frey Racing heeft Markus Palttala dit jaar een echt fabriekszitje beet. De Fin met een sterke Belgische connectie komt in Spa namelijk aan de start op een wagen die ongetwijfeld in aanmerking komt voor de zege. Met Lucas Ordoñez en Alex Buncombe krijgt de winnaar van de editie 2015 (Marc VDS BMW Z4) twee teamgenoten die overkomen van Nissan, dat de stekker uit het fabrieksprogramma met RJN trok. Net als Palttala beschikken Ordoñez en Buncombe over een karrevracht aan ervaring in de Blancpain GT Series. Bentley rekruteerde met Wolfgang Reip al eens eerder een Nissan-rijder, maar onze landgenoot moest na een goed seizoen wijken voor Oliver Jarvis.

Vincent Abril
Vincent Abril
De overige line-ups blijven ongewijzigd ten op zichte van de Bathurst 12H, op het onverwachte vertrek van Vincent Abril na. Het lijkt er op dat de Fransman last-minute zijn koffers heeft gepakt en voor een ander team/constructeur zal uitkomen dit jaar. Zijn plaats op de wagen van Maxime Soulet en Andy Soucek blijft vooralsnog open, mogelijk biedt dit een kans voor een van de heren op de twee extra wagens.

Foto's: IGTC, Niels Vaeck & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Series op vrijdag 22 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons